Daniel Vethe holder en pokal og en bukett blomster og ser gledestrålende i kamera mens konfetti flagrer rundt ham. Bak ham står de andre deltakerne i den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix 2019. Foto.

Med Daniel Vethes seier i finalen blir Trondheim stedet for nasjonal finale i Forsker Grand Prix i 2020. Foto: Yngve Vogt/Apollon

Ph.d.-stipendiat Daniel Vethe ved Institutt for psykisk helse, NTNU, gikk til topps i den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix med sin formidling av forskning på lys og søvn.

Daniel Vethe var en av ti kandidatene til den regionale finalen i Forsker Grand Prix som ble avholdt på Byscenen torsdag 26. september.

Vethe vant den regionale finalen, og representerte NTNU sammen med andreplass-vinner Ola Gjønnes Grendal fra Institutt for materialteknologi i den nasjonale finalen i Stavanger lørdag 28. september.

Vethe, som forsker på lys og søvn, imponerte dommerpanelet sterkt med sin formidling og kunne heve pokalen i tett konfettiregn sent lørdag kveld.

NTNU-rektor Anne Borg kom lørdag med følgende gratulasjon til Daniel Vethe på Twitter:

Les om Vethes innsats og reaksjoner fra juryen på forskning.no

Se også Universitetsavisa:

Daniel Vethe fra NTNU vant Forsker Grand Prix

Om Forsker Grand Prix

Forsker Grand Prix er en årlig konkurranse i forskningsformidling der 10 doktorgradskandidater får 4 minutter på scenen til å formidle kjernen i forskningen sin på best mulig måte.

Les mer om Forsker Grand Prix på våre nettsider