Berit Kjeldstad sitter på kontoret sitt. Smiler tilBerit Kjeldstad har tidligere hatt jobben som prorektor for utdanning i perioden 2009-2017. Foto: Kristoffer Furberg/Universitetsavisa

Berit Kjeldstad (62) er blitt konstituert som ny prorektor for utdanning ved NTNU.

Opprinnelig er hun professor i fysikk, men kommer nå fra stillingen som leder for Avdeling for utdanningskvalitet.

Se Wikipedia-artikkel om Berit Kjeldstad

Kjeldstad tiltrer umiddelbart og vil inneha stillingen til ny prorektor for utdanning er ansatt i åremål, eller til Anne Borg eventuelt går tilbake til denne jobben. Hvis Borg blir ansatt som fast rektor, vil prorektorstillingen bli utlyst.

Det var Anne Borg som foreslo at Kjeldstad skulle utnevnes og dette ble tirsdag godkjent av styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Samtidig godkjente styreleder også at prorektor for forskning og formidling, Bjarne Foss, oppnevnes som stedfortreder for rektor, så lenge Borg sitter som konstituert rektor.

Dermed er hullene i toppledelsen fylt etter at Gunnar Bovim uventet fratrådte for to uker siden og Anne Borg rykket opp.

Gro Iren Kvanli Dæhlin overtar etter Kjeldstad

Utpekingen av Kjeldstad utløser imidlertid også behov for en annen rokade ettersom Avdeling for utdanningskvalitet trenger ny leder.

Her er seniorrådgiver Gro Iren Kvanli Dæhlin (55) konstituert som leder inntil videre.

Denne lederstillingen vil bli utlyst nå i høst, ettersom Berit Kjeldstad har varslet at hun senere ikke ønsker seg tilbake til sin gamle jobb. Når hennes funksjonstid som prorektor er over, går hun inn i en rådgiverstilling ved Avdeling for utdanningskvalitet.

Kvanli Dæhlin var i 12 år prorektor ved Høgskolen i Gjøvik og etter fusjonen ble hun utdanningsleder samme sted. I 2017 var hun også i en periode konstituert som leder for Avdeling for utdanningskvalitet i nye NTNU.