DNV GL i fokus!

DNV GLs mål er å sikre liv, verdier og miljøet. Drevet fram av dette målet gjør DNV GL det mulig for andre selskaper å forbedre sikkerheten og bærekraftigheten i deres virksomheter. DNV GL opererer i mer enn 100 land, med omlag 16,000 ansatte totalt.

I Norge er det rundt 2 600 ansatte med omfattende erfaring og kompetanse. DNV GL betjener det norske markedet fra 20 kontorer over hele landet.

DNV GL driver klassifisering og risikoanalyser innenfor tre ulike sektorer; maritim sektor, olje- og gassindustrien samt energisektoren. De er også ledende innenfor sertifisering og programvare for risikohåndtering. Les mer om DNV GL ...


DNV GL

Intervju med Peter Lindersen

– Utdannet som sivilingeniør i kjemi og bioteknologi ved NTNU

Peter Lindersen er 27 år, født i Bergen og har vokst opp i Oslo. Peter har vært aktiv innenfor idrett og kan skryte på seg å være norgesmester i basketball (senior-NM). Nå har han snart fullført sitt første år i arbeidslivet – og deler gjerne litt av sine erfaringer med oss.

Peter ble ferdig utdannet som sivilingeniør i industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU, sommeren 2013.

Veien til NTNU fant han takket være en flink kjemilærer på videregående, som gjorde at han mestret dette faget godt. Dette motiverte Peter til å fortsette å studere kjemi, og han endte opp som student ved NTNU.

Peter begynte å jobbe hos DNV GL i august 2013, og jobber nå som ingeniør i en avdeling som kalles "Environmental Risk Assessment and Technology". Avdelingen består av to ulike hovedfagområder: miljørisikoanalyse og miljøteknologi.

Risikovurdering ble en del av Peters hverdag, hvor han blant annet jobber med å beregne hvilken potensiell effekt en oljeutblåsning (oljeutslipp) kan ha på miljøet. Peter synes at DNV GL er en bedrift med mye kunnskap, flinke ansatte og med et veldig godt arbeidsmiljø. De er faglig langt fremme på tjenestene de tilbyr, og de driver med innovative og fremtidsrettede forskningsprosjekter. Mulighetene bedriften tilbyr gjør det ekstra spennende å jobbe der.

Les mer om Peter og hans studietid ved NTNU og arbeidshverdag hos DNV GL...

 


Tekst og foto: Mari Reidulff, student ved NTNU.
Web:
Marianne Sjøholtstrand /NTNU