Innflyttingsfest for produktdesignerne

Champagnen flommet og talerne stod i kø da oppstarten for det nye Institutt for produktdesign ble markert 21.oktober.

Sentrale personer bak opprettelsen av det nye instituttet. Fra venstre: Prorektor Per K.Larsen, dekanus Sigurd Støren, Fakultet for maskinteknikk, dekanus Øyvind Aschehoug, Fakultet for arkitektur, instituttstyrer Per Boelskifte og fagkoordinator Jóhannes B. Sigurjónsson.
Foto: Jan Erik Kaarø
Det vil være galt å skrive at champagnekorkene smalt i taket under åpningen, dertil er det for høyt under takhvelvingen i Kjelhuset. Men støynivået var likevel upåklagelig da de nye beboere holdt innflyttingsfest. Med sine nakne murvegger har lokalene et visst preg av tom fabrikkbygning. Kanskje en nyttig påminnelse om at fremtidens produkt-utformere får en viktig rolle å spille i norsk industri. Det er imidlertid ikke sikkert at Kjelhuset blir permanent oppholdssted. På sikt kan det bli aktuelt å flytte det nye instituttet til lokaler i Sentralbyggene.
Institutt for produktdesign er det 43` institutt ved NTH. Formelt er produktdesignerne underlagt Fakultet for maskinteknikk. Med den nye studieretningen har NTH også fått en ny linjeforening (Den ellevte i rekken), med det ambisiøse navnet "Leonardo".
Undervisningen i det nye faget startet allerede i fjor høst, da det ble tatt opp 11 studenter. I år ble det immatrikulert ytterligere 14 og som vel de fleste har registrert var opptaksgrensen til studieretningen den høyeste på hele NTH (62,3 poeng). Det nye instituttet har åtte ansatte, inklusive tre stipendiater.
Til åpningsfesten hadde studentene laget en utstilling av sine arbeider. Utover kvelden ble gjestene også behørig bespist, bedrukket, bemusisiert og bedanset. Festen varte til ut i de små timer.

En av høstens studentoppgaver ved Produktdesign gikk ut på å lage utkast til nye informasjonstavler på Gløshaugen. Her er Anders Henriksen og Tone Granseth med sine modeller.
Foto: Jan Erik Kaarø

JEK


Updated 28.02.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no