Bedriftsidretten:

8. Bowling


Oppmann: Erling Sørli
Telefon: 94025
Medlemstall: 32 spillere.

Bowling-gruppa ble opprettet i l983 da bowling ble en av idrettene i Universitetslekene (U.L). For tiden er det 32 spillere med på seriekampene som arrangeres av Trondheim Bedriftsidrettsråd.

Bowling er en morsom form for trim, mener disse karene. Bakerst fra venstre: Hans Andersen, Steinar Johansen, Knut Tverdal, Kjell Vada og Jan Granbo. I midten: Einar Myhre. Foran fra venstre: Gunnar Samdahl og Erling Sørli.
Foto: Jens Søraa
Det finnes to divisjoner for damer. NTH har et lag i hver divisjon. På herresiden eksisterer det fire divisjoner og her befinner NTH I seg i andre divisjon, mens NTH II er i tredje. I tillegg har vedlikeholdsavdelingen et eget herrelag som også spiller i 2.divisjon.
Og det går bra?
- NTH I og NTH-vedlikehold har ligget som nummer en og to på tabellen i hele høst, og det er jo ikke så verst!, sier oppmann Erling Sørli.
- Problemet vårt er at vi ikke har noen organisert form for trening fordi det er så dyrt å leie plass i bowlinghall. Godt at enkelte spillere heldigvis har medfødt talent og bare trenger en liten innføring i grunnprinsippene for å bli gode.
I tillegg til seriekampene, arrangeres det 17 forskjellige individuelle bowling-turneringer i helgene i løpet av vinteren. I de fleste av disse turneringene spilles det åtte serier, og de som har tid - og råd - er med i noen av disse. Her er det delt inn i fem ulike klasser for hvert kjønn slik at alle konkurrerer mot noenlunde jevnbyrdige motstandere.
- Disse turneringene er også en fin form for trening utenom ligaspillet, sier Sørli.
Som medlem av bedriftsidrettslaget i bowling, må man vel kunne "strike" forholdsvis ofte?
- Vel, vi prøver jo alltid å få ned alle ti kjeglene på førstekastet siden det gir store fordeler. En enslig "strike" teller ikke så mye i og for seg, men med en "spare" i neste.....
Oppmann Sørli legger ut på en vidløftig forklaringsrunde over poengsummer og kast som går oss hus forbi. Det vi imidlertid oppfatter er at de fleste som begynner å spille bowling synes dette er en morsom form for trim. Mange fortsetter å spille resten av livet. På vedlikeholdsavdelingens lag spiller for eksempel to pensjonister.

ÅD

9. Svømming


Oppmann: Svein Bartholsen
Telefon: 95422
Medlemstall: 24 stk.

Svein Bartholsen ved Drifts - og vedlikeholdsavdelingen har vært oppmann for svømmegruppa ved NTH BIL de siste fem årene. En oppgave han godt kunne ha tenkt seg å overlate til en arvtaker med litt bedre tid enn ham selv. Foreløpig har han ikke lyktes.
- Det er synd for aktiviteten i gruppa vår har vært laber de siste årene, innrømmer Bartholsen.
- Tidligere vet jeg at det ble arrangert konkurranser mm. I dag har vi bare fått satt av tid i Sentralbadet til trening på egen hånd.
Tirsdager og torsdager fra kl 21.00 til 22.00 kan NTH BIL-medlemmer få praktisert arm- og bentak og mosjonert seg i det våte element. Ifølge Bartholsen skal dette være en suveren form for trening, der formkurven vil stige etter få uker.
- På denne tiden kan det være godt å komme innendørs for å trene, og svømming er en skånsom form for trim som ikke belaster rygg og ledd, men gir kondisjon og økt muskelstyrke. På Sentralbadet får medlemmer kjøpt klippekort som gjør at treningen også blir billig, lover oppmannen.


Updated 28.02.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no