45 sprang Jentebølgen

45 blidspente NTH-jenter satte farge på by´n da "Jentebølgen" ble avviklet 13. juni. Neste utfordring blir "Jentespranget" 2. september.

NTH-jentene markerte seg sterkt under årets "Jentebølge". Her er jentene fra Kjemi, nedre rekke f.v: Tove Schanke, Monica Degerstrøm, Elisabeth Åsmul, Mai-Brit Blaasmo, Belinda Eline Flem. Øverst, f.v: Lisbeth Blekkan Roel, Gunn Toril Wikdahl, Astrid Salvesen, Ingrid K. Tømmerdal.

Med en oppsiktsvekkende fane i spissen og unisont kledd i NTH-skjorter gjorde våre deltakerne seg godt synlig i mylderet av jenter som møtte på Marinen denne tirsdagskvelden. Årets "Jentebølge" var den tredje i rekken og fikk rekordstor oppslutning med hele 5.400 deltakere. 45 av dem kom altså fra NTH, anført av forskningstekniker Monica Degerstrøm fra Inst. for fysikalsk kjemi.

"Korstog"

Monica oppsummerer begivenheten med ett ord: Kjempeartig.

- Vi hadde det utrolig morsomt og fikk mye oppmerksomhet. Den hjemmesnekrede fanen vår, bestående av en tre meter lang stang påmontert NTH-skjerf, vakte spesiell oppsikt. Mottoet vårt var "Korstog for NTH", ment som en markering av at det er siste gang vi får delta i dette arrangementet under NTHs navn. Dette sørgelige faktum maktet imidlertid ikke å legge noen demper på stemningen, forteller Monica.

"Jentebølgen" arrangeres av Bedriftsidrettskretsen, på oppdrag fra Bislettalliansen. Det samme konseptet brukes i ti norske byer. Hovedmålet er ikke å sette løpsrekorder men å lokke flest mulig ut av sofakroken. ¨

- "Jentebølgen" er for alle uansett formnivå, understreker Monica. Forhåndstrening er ikke påkrevet og en kan velge mellom å gå, jogge eller sprinte. Samtlige deltakere blir belønnet med en medalje for innsatsen.

Monica er fornøyd med innsatsen, men legger ikke skjul på at hun hadde ønsket enda større deltakelse. Arrangementet er en kjærkommen anledning til å få synliggjort NTH-jenter på en positiv måte. Neste anledning er "Jentespranget" 2. september. I likhet med "Jentebølgen" har heller ikke "Jentespranget" høyere ambisjonsnivå enn å yte etter evne. Ellers er godt humør en utpreget fordel. Monica oppfordrer flest mulig om å melde seg på til "Jentespranget". Påmelding skjer gjennom bedriftsidrettslagene. Ev. spørsmål kan rettes til Monica Degerstrøm ved fysikalsk kjemi.


Updated 18.07.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no