Profesjonell døråpner

Møt NTHs første heltids døråpner. BI-studenten Hans Olav Næss (24) har sommerjobb med å saumfare og registrere tilstanden til samtlige dører ved høgskolen.

- Jasså, du sitter her og mediterer ja. Dørsjekker Hans Olav Næss har lisens til å røske i ditt private dørhåndtak i sommer. For tiden vaker han i farvannet omkring sentralbyggene.
Foto: Jan Erik Kaarø

Oppgaven er formidabel. Alene i hvert av sentralbyggene finnes det omlag 1200 dører. Det samlede antallet for hele NTH kjenner ingen, men Hans Olav vil kanskje ha en viss formening når han er ferdig med sommerjobben. Han startet forsiktig i slutten av juni med å gå gjennom vårt beskjedne, lille info.hus vest for Hovedbygget. Og slik lød dommen: "Lite slark og knirking her, må være nyoppusset. Interessant inngangsdør med glass".

Jobben til Hans Olav er å registrere alle vitale opplysninger om dørene. Det gjelder blant annet data om låssystemet, om døra er brannhemmende osv. Opplysningene legges inn i en egen database. Hensikten er at driftsavdelingens fagfolk senere skal kunne bruke basen for å skaffe seg nødvendige opplysninger ved reparasjoner, ombygninger ol.

En viktig grunn til at Hans Olav fikk jobben var hans tidligere utdannelse som møbelsnekker. Selv skal han bare jobbe med prosjektet noen uker i sommer. På den tiden regner han i beste fall med å rekke over de to sentralbyggene. Men fra høsten av overtar fast ansatte ved driftsavdelingen som døråpnere. Databasen er ikke ferdig før inngangen til siste bøttekott er digitalisert.

JEK


Updated 18.07.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no