Ekte NTH-bryllup

Ekte NTH'ere bruker ikke Nidarosdomen eller Tinghuset når de skal gifte seg. De velger heller aulaen i Hovedbygget. Lørdag 16. september vil det monumentale rommet for første gang bli brukt til vielse. Det lykkelige paret er Anna Auganes (25) og Eskil Fluge (27).

Anna Auganes og Eskil Fluge gifter seg i aulaen 16.september.
Foto: Gorm K.Gaare.

Både brud og brudgom har NTH-bakgrunn. Anna er ferdig med tredjeåret på arkitekt. Eskil er siv.ing. i bygningsfag og studerer for tida medisin. Begge har fedre som er utdannet ved NTH. Annas far, Hans Gunnar Auganes, var tidligere ansatt ved studieadministrasjonen og er nå direktør i Tapir.

Romansen startet på tradisjonell Trondheimsmanér. Eskil kom til Trondheim som fersk NTH-student og leide hybel i et privathus. Huset hadde ei søt datter i akkurat passe alder. Det ble ikke kjærlighet ved første blikk akkurat, men når tida hadde fått modnet seg litt, blusset følelsene opp for fullt. Etter seks år er romansen fortsatt i full blomst og snart blir det pyntet til bryllupsfest.

Det unge paret har hele tiden vært innstilt på å ha borgerlig vielse, og en prektigere ramme rundt begivenheten enn en festpyntet aula kunne de ikke tenke seg. Det høytidsstemte og luftige rommet med den spesielle akustikken har en helt særegen atmosfære. Paret synes det er ekstra morsomt at andrebyfogd Per Jørgen Hammer har sagt seg villig til å forestå vielsen. Hammer viet også brudens foreldre for nøyaktig 30 år siden.

Etter vielsen blir det bryllupsfest på Ladehammeren. Bruradansen skal gå etter takter fra Snaustrinda spellemannslag. Det vil sannsynligvis bli flere innslag av sang og musikk på bryllupsfesten. Brudeparet har nemlig solid forankring i musikkmiljøet rundt NTH, henholdsvis fra studentorkesteret og TKS.

SR


Updated 18.07.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no