VI REGISTRERER:


DEAR DR.INFORMASTJON

Dypt smigret og beæret erkjenner NTHs informasjonsavdeling mottagelsen av tilbudet om medlemskap i det høyt respekterte "New York Academy of Sciences". Vi vil straks overføre det beskjedne beløp av $105 for å bli innført i samme ruller som førti Nobelprisvinnere. Vi ønsker også snarest å få tilsendt originalen av vedlagte diplom som The board of governors var så overstrømmende elskverdige å sende oss et utkast av. Veggplass er ryddet!


OSS ADFERDSPSYKOLOGER IMELLOM

Vi har lenge lurt på hva som er den egentlige årsaken til at en viss statsråd har jobbet så iherdig for å radere ut NTH. Svaret fant vi i Dagbladets utdanningsbilag 28.mars.

"Hver uke var det klubbaften på NTH og da forsvant alle jentene dit. Vi hadde ikke noe valg hvis vi skulle treffe damer", forteller Gudmund Hernes i et mimrende tilbakeblikk på tidlig manndom i Trondheim. Men i stedet for å velge Gløshaugen og damene begynte Hernes å studere historie ved universitetet i sin hjemby! Senere fortsatte han med sosialøkonomi og sosiologi ved UiO. I intervjuet gir han ingen forklaring på hvorfor han orienterte seg så langt vekk fra maskulint brunstige studieretninger som gjør inntrykk på småpikene. Regresjonsterapeut Lowell mener det er berettiget å spørre om det kan trekkes historiske kraftlinjer fra traumatiske nederlag i orreleiken i Bodegaens mørke kroker og til Gudmunds opptreden i u.lov-saken. Teorien stilles herved til fri avbenyttelse som hovedfagstema på UNITs nye psykologstudium.

FRA DEN ELEKTRONISKE KIRKEBAKKEN

Universitetene skal som kjent hegne om det frie ord og oppmuntre til et kritisk og fordomsfritt syn på omgivelsene. I så måte oppfyller diskusjonsgruppene på Internet alle krav. I tiden like før og etter NTNU-vedtaket flommet det over av innspill som disse:

Spørsmål:
Hvorfor skal alltid tverrfaglighet bety at teknologer har humanistiske fag, og ikke omvendt? SV'ere og hist-fil'ere har kunnet velge bort alt som har med tall å gjøre siden 1.gym.

Svar:
1. Fordi det er de teknisk ukyndige som styrer landet.
2. Fordi de er for dumme til å skjønne matematikk og logisk tenkning.
3. Fordi de er ynkelige, fryktsomme mennesker som hater teknologi.

Spørsmål:
Hvorfor tar du ikke en sånn pudding-utdannelse selv og får av statskaka istedet for å slite deg gjennom et urettferdig liv som teknolog?

Spørsmål: ...se nå slåss hutuene og tutsiene igjen! Men hvem er det som er hutuer, og hvem er det som er tutsier?

Henrik A.Wergeland (1808 - 1845) var inne på noe av det samme for noen år tilbake, men valgte en annen form: "Det er vel dog det beste/å skille ad de heste/som ikke trekker sammen/Amen".

Dette er selvsagt et eksempel på uteglemmelse av mellomlagring av informasjon av tvilsom verdi - men du verden hvor det ligner på kvinnfolk!


Updated 03.05.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no