Kvinner viser vei

NTH var representert med egen informasjonsstand på idé- og handelsmessen "Kvinner viser vei" i Oslo Spektrum i slutten av april.

- NTH-standen vakte stor oppmerksomhet på messen "Kvinner viser vei" i Oslo Spektrum i slutten av april, forteller Ingrid Schjølberg.
Foto: Marit Støre.

På initiativ fra Studieadministrasjonen dro tre kvinnelige dr.ing.studenter og en vit.ass. til "Kvinner viser vei"-messen for å profilere NTH og kvinner i tekniske yrker. I bagasjen hadde de en presentasjon av NTH-studiet samt et utdrag fra tre dr.ing-arbeider.

- Standen vår fikk stor oppmerksomhet og ble flittig besøkt, forteller en av deltagerne, Ingrid Schjølberg, som er dr.ing.student ved Inst. for teknisk kybernetikk.

- Motivene for å stoppe hos oss var forskjellige. Det var unge jenter som var interessert i å vite mer om NTH-studiet, mødre og fedre som tenkte på sine håpefulle, og andre som var nysgjerrige på å vite hvordan det er å være jente i et teknologisk miljø, forteller hun. Messelokalet ble arena for flere interessante diskusjoner, for eksempel hvorfor det er så få kvinnelige ledere ute i samfunnet og så få kvinnelige forelesere og professorer på NTH.

NTH-jentene fremholder at det var en fordel at samtlige var ferdig utdannede siv.inger, fordi dette ga dem større troverdighet. De fikk også god kontakt med kvinner fra andre stands, og diskuterte alt fra faren for strålingsskader fra dataskjerm til miljøvennlig vask.

- Totalinntrykket av messen var udelt positivt, sier Schjølberg.

- Vi synes at dette var en messe som hadde noe å by enhver kvinne - og mann. Men vi savnet de helt unge jentene. I framtida håper jeg at messen vil legge større vekt på å trekke med de yngre aldersklassene også.

Neste "Kvinne viser vei"-messe skal holdes i Trondheim i 1997, og arrangørene er svært interessert i å trekke med NTH i forberedelsene av arrangementet.

SR


Updated 03.05.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no