Norges åttende beste bedriftsledere fra NTH

Et studentlag fra NTH endte på åttendeplass i årets uoffisielle "NM i bedriftsledelse", som ble arrangert i Bergen 3.mars. To ganger tidligere har lag fra høgskolen vunnet denne prestisjefylte konkurransen.

"Indmat" kjempet hardt, men forgjeves mot overmakten i finalen i Bergen. Laget bestod av Haakon Børs Lind (sittende) og bak f.v.: Anders T.Frøvig, Ragnar Hauge og Knut Heggland.
Foto: Ingebjørg Jensen

Den norske delen av Scandinavian Business Tournament startet i fjor høst. NTH stilte med fem lag, hvorav fire hadde utspring fra Fakultet for økonomi og arbeidslivsvitenskap. Alle fem avanserte til semifinalene, men her sa "Indmat" takk for følget og ble det eneste NTH-laget som kom til finalen. Laget bestod av studenter fra linjen for industriell matematikk. Eller mer presist; forhenværende studenter. For da finaledagen endelig opprant var firkløveret Haakon Børs Lind, Anders T.Frøvig, Knut Heggland og Ragnar Hauge alle ferdig utdannede sivilingeniører. Tre av dem avtjener nå førstegangstjenesten og fjerdemann har fått seg trainee-stilling hos forsikringsselskapet Vesta i Bergen.

FIKK IKKE TRENT

- Det var nok et handikap for oss at vi ikke fikk trent sammen før finalen. Vi var for lite samkjørte, sier Haakon Børs Lind som en slags forklaring på det relativt dårlige finale-resultatet. "Indmat" ble felt av et par grove tabber underveis, men klarte iallefall å holde det eneste andre trønderske finalelaget - Fokus bank - og Statoil, bak seg på resultatlisten. Suveren vinner ble "Esso", fulgt av "Team Tom" som representerte Norges handelshøyskole (NHH). Begge disse lagene sikret seg billetter til Reykjavik og den nordiske SBT-finalen senere i år. Det er forøvrig studenter ved NHH som arrangerer konkurransen. Totalt var det ti lag som deltok i finalen på Bergen Airport Hotel.
Scandinavian Business Tournament er et simuleringsspill, hvor lagene skal lede fiktive bedrifter over et visst tidsrom. I finalen gikk oppgaven ut på å styre ti motorprodusenter som alle konkurrerte mot hverandre i et data-simulert marked.

TO SEIRE TIDLIGERE

- Det er litt flaks, men mest dyktighet som skal til for å mestre slike spill. En viss porsjon datakunnskap er nødvendig, men viktigst er det å kunne foreta en riktig analyse av markedet. Du må vite å skille viktig fra uviktig og fremfor alt sørge for at du ikke havner i tidsnød når viktige beslutninger skal tas, fremhever Haakon Børs Lind.
NTH har alltid hevdet seg godt i Scandinavian Business Tournament. Både i 1990 og 1991 vant studentlag fra det som den gang het Avdeling for økonomiske og administrative fag.

JEK


Updated 28.03.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no