Gløs med 30 millioner lesere

Den trykte utgaven av Gløs har (endelig) fått en tvillingbror på Internet. Alt for en måned siden ble de første artiklene lagt ut på Gløs' hjemmeside på WWW. Nå ligger all tekst og alle bilder fra de fire siste avisene på nettet. Dermed har vi i teorien fått minst 30 millioner nye lesere (anslagene over antall personer som er tilkoblet Internet spriker fra 30 til 55 millioner). Da hopper vi elegant over det faktum at bare et lite mindretall av alle disse nettsurferne snakker norsk.

Internet-versjonen av Gløs fikk sin store ilddåp under Odelstingsdebatten om ny universitetslov 21. mars. Vi ga da ut en elektronisk ekstrautgave, hvor innlegg i debatten, avstemningsresultatet og kommentarer ble lagt ut på nettet fortløpende frem til redaksjonen ble avsluttet ved 00.30-tiden. Info.avdelingen har fått mange positive tilbakemeldinger på ekstrautgaven, som svært mange klikket seg innom da de kom på jobb onsdag morgen. Info.avdelingen har satt igang en generell opprusting av informasjonen om NTH på Internet. Ved siden av egne baser for Gløs og Gemini, er det også lagt ut en brosjyre om NTH med norsk tekst. Mere stoff vil dukke opp fortløpende utover våren. Det er også utlyst en konkurranse om ny utforming av NTHs hjemmeside på WWW. Fristen for å sende inn forslag er 1.april og vinneren vil få premie og behørig omtale både i den trykte og den elektroniske utgaven av Gløs.

Merk også at det nå er mulig å tipse Gløs direkte via Internet. Du kan også gi oss ros eller ris, eller bare sende en hilsen til redaksjonen hvis du føler for det (alt er HELT anonymt hvis du også ønsker det).


Updated 28.03.95, Christian Viken, chrisvik@stud.unit.no