Støtt hjerneforskningen ved Kavli-instituttet

Støtt hjerneforskningen ved Kavli-instituttet


Støtt hjerneforskningen

Feiring av Centre for Neural Competation. Bilde.
Her feires etableringen av "Centre for Neural computation" i 2012. May-Britt Moser er direktør, mens Edvard Moser er direktør for Kavli-instituttet. Foto: Thor Nielsen/NTNU Info

Som bedrift, organisasjon eller privat aktør kan du være med på å sikre høy kvalitet på hjerneforskningen ved NTNU. Privat støtte er verdifulle økonomiske bidrag for et forskningsmiljø og oppleves også som anerkjennelse og motivasjon.

TFSR er sertifisert til det som tilsvarer en amerikansk offentlig veldedighetsorganisasjon. Et ED-sertifikat for TFSR er tilgjengelig fra NGOsource.

Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt gjerne styreleder Jan Morten Dyrstad for dialog og spørsmål rundt støtte til hjerneforskningen.


Gi med Vipps

Gi med Vipps

Vippsnummer Kavli-instituttet: 696680 (UNIFOR)

QR-kode Vipps til Kavli-instituttet
  • Åpne Vipps-appen på mobilen (eller rett mobilkamera mot QR-koden over og trykk åpne i Vipps. Følg instruksjonene).
  • Trykk på «Send» 
  • Skriv Kavli-instituttet eller 696680 (UNIFOR)
  • Skriv beløpet du ønsker å gi og følg instruksjonene for å sende

Merk gjerne innbetalingen med anledning og kontaktinformasjon (e-post/telefonnr.). Det gjør det enklere for oss å takke for gaven.

Gi via bank

Gi via bank

Stiftelsens bankkontonummer:

4202 17 13168

 

Merk innbetaling med "Gave til hjerneforskningen ved Kavli-instituttet".

Hvis gaven er knyttet til en spesiell anledning, f.eks. bryllup, bursdagsfeiring, begravelse eller annet, setter vi pris på at dette oppgis på innbetalingen. Det gjør det lettere for oss å takke for gaven.

Testamentariske gaver

Testamentariske gaver

Dersom du vurderer å gi en testamentarisk gave til Kavli-instituttets forskningsfond anbefaler vi å ta kontakt med oss, for å sikre at den er i samsvar med testators vilje og for at formaliteter ved opprettelsen av testamentet blir riktig.


Minnegaver

Minnegaver

Mange velger å gi minnegaver til Kavli-instituttets forskningsfond. Dette er gaver vi setter stor pris på, og vi ønsker å takke så snart som mulig etter begravelsen. Ofte ønsker også pårørende oversikt over hvem som har gitt minnegaver. Vi håper derfor at pårørende, eller begravelsesbyrå, tar kontakt med oss før begravelsen. 


Hvem har bidratt til forskningsfondet TFSR?

Hvem har bidratt til forskningsfondet TFSR?

Over halvparten av kapitalen er bidrag fra The Kavli Foundation i USA. Høsten 2015 mottok TFSR en stor pengegave fra Pauline Braathen og Egil Braatens nieser og nevø. I 2020 mottok stiftelsen en stor gave fra Ensliges Landsforbund i forbindelse med at forbundet ble vedtatt avviklet. Vi har også mottatt store pengegaver fra andre enkeltpersoner og familier.

Stiftelsen mottar pengegaver fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner, samt testamentariske gaver. Alle gaver er viktige for stiftelsen.

 

Edvard Moser and Pauline Braathen. Foto: Privat
Edvard Moser og Pauline Braathen. Foto: Privat

Bidrag til nytt senter
100 millioner i gave til Moserne

Den engelske kvinnen Pauline Braathen gir 50 millioner kroner til et nytt senter ved Kavli Institute for Systems Neuroscience ved NTNU. I tillegg gir Kavli Foundation 50 millioner kroner.

Moser får 100 millioner i gave (Gemini.no)

Pauline Braathen forklarer hvorfor hun gir penger på senteret (Film YouTube (3:03))

Til topps mot Alzheimer
 - vi heier på innsamlingsaksjonen til Nils-Jarle Sætre

Sommeren 2021 heiet vi Nils-Jarle gjennom den 700 km lange vandreturen fra Stad til toppen av Galdhøpiggen. Han gikk turen til minne om moren, Jorunn Ingerd Sætre som ble rammet av Alzheimers sykdom. Underveis har han møtt på mange mennesker, slått av en prat, og delt tanker og historier om sykdommen. Nils-Jarle hadde også et konkret mål: Han ønsker å samle inn en million kroner til Alzheimer-forskningen!

Bli med å støtte kampen mot Alzheimer, og hjelp Nils-Jarle å nå målet! Vipps til Kavli-instituttet: 696680 - husk å merke bidraget ditt: "Til topps mot Alzheimer". Følg Nils-Jarle på Facebook "Til topps mot Alzheimer".

Gikk for mamma og Alzheimer-forskning (TV2)

Utsnitt av fanen til Stjørdal Arbeiderkvinnelag

Årlig bidrag fra Stjørdal Arbeiderkvinnelag


Stjørdal Arbeiderkvinnelag har støttet TFSR med 10 000 kroner i året siden 2015. Jorun Tyholt, leder i styret i Stjørdal Arbeiderkvinnelag sier at de først ble oppmerksomme på hjerneforskningen ved Kavli-instituttet etter Nobelprisen i 2014. Hun forteller at foreningen stort sett består av eldre damer som forstår viktigheten av hjerneforskning og forskning på Alzheimer og andre demenssykdommer. For noen år siden ble de invitert til Kavli-instituttet, hvor de hadde en hyggelig aften med omvisning og foredrag om hjerneforskningen, noe de satte veldig pris på.

 

Millionformuen til Ensliges landsforbund
støtter Alzheimer-forskningen


Ensliges landsforbund donerte hele formuen til forskning på Alzheimer sykdom ved Kavli-instituttet.

– Med en økende eldre befolkning, er også Alzheimer et økende problem, sier styreleder Marie Synnes.

Pengene som ble donert står i Kavli-instituttets forskningsfond (TFSR) og vil bidra med årlige forskningsmidler i svært lang tid.

– Slike permanente gaver gjør det mulig å satse langsiktig, sier May-Britt Moser.

Ifølge Marie Synnes og Ensliges landsforbund finnes det ikke noe viktigere å donere penger til enn Alzheimer-forskning.

Gir over 20 millioner i gave (nrk.no)


Logoer