EVU-samtaler

EVU-samtaler

Trengs det mer kompetanse om digitalisering der du jobber? Et bedriftsinternt og tilpasset studieopplegg kan kanskje være en god ide?

På nettverkskonferansen kan du få en «speed-date» med representanter fra to av NTNUs fagmiljøer som har erfaring med å tilby bedriftsinterne kurs og studier.

Du kan booke møtetid («speed-date» på 25 minutter) med førstelektor Tor Atle Hjeltnes fra Institutt for datateknologi og informatikk eller professor Arne Krokan fra Institutt for sosiologi og statsvitenskap.

På «speed-datene» kan du diskutere behovene du ser i din virksomhet, og høre om våre erfaringer og opplæringstilbud. Mulige møtetidspunkt:

  1. 1400 Hjeltnes
  2. 1430 Hjeltnes
  3. 1500 Hjeltnes
  4. 1530 Krokan
  5. 1600 Hjeltnes
  6. 1630 Hjeltnes
  7. 1700 Hjeltnes

Ønsker du et møte med Hjeltnes eller Krokan, send en e-post til speed-date@videre.ntnu.no innen 6. april. Oppgi hvem du ønsker å snakke med og tidspunkt og ev. spørsmål du ønsker å diskutere. Om vår kapasitet blir for liten kan vi kontakte deg i etterkant om du ønsker det.


Tor Atle Hjeltnes, Institutt for datateknologi og informatikk

Digitalisering medfører endring, som igjen medfører behov for ny kompetanse. Bedrifter som tar dette inn over seg og skaffer seg relevant kunnskap vil stå bedre rustet i framtiden.

Institutt for datateknologi og informatikk (IDI) ser et stadig større behov for etter- og videreutdanning innen IT som følge av digitaliseringen i det offentlige og private. IDI og fagenhet for Anvendt Informasjonsteknologi (AIT) tilbyr både nettbaserte kurs innen IT og digitalisering, og skreddersydde kursopplegg for bedrifter og ansatte som har behov for påfyll av kompetanse.

I vinter har vi gjennomført et opplæringstilbud for SR-bank der ansatte får økt sin kunnskap gjennom et delvis nettbasert opplæringstilbud på til sammen 30 studiepoeng. Opplæringen tar utgangspunkt i eksisterende kurs, som blir tilpasset bedriften, med fysiske samlinger og relevante oppgaver. På denne måten får noen av SR-banks ansatte hevet sin kompetanse innenfor morgendagens digitale løsninger og teknologier, og bedriften står bedre rustet for framtidig konkurranse. Tilsvarende opplæringstilbud kan også tilbys andre banker eller virksomheter. 

Les mer om våre nettbaserte IT-kurs med studiepoeng

Arne Krokan, Institutt for sosiologi og statsvitenskap

Økt fokus på digitalisering har også skapt økt oppmerksomhet rundt hva digitalisering innebærer i praksis, og hvilken kompetanse en må ha for å kunne være ansvarlig for slike typer endringer i både offentlig og privat sektor.

Rent teknologisk handler det mye om overgang til plattformløsninger og ikke minst ulike former for interoperabilitet. Disruptive endringer krever ofte nye arbeidsprosesser, nye koblinger i og mellom organisasjoner og kanskje også andre måter å møte kunder/brukere på. Teknologiselskaper bidrar ofte i slike endringsprosesser, men fokus er naturlig nok mer på teknologi enn på organisasjonsmessige og kulturelle endringer som følger med ny teknologi.

Ved NTNU har jeg bl.a. arbeidet med vilkårene for digitalisering, digitale læreprosesser og nye samarbeidsformer. Jeg har skrevet flere bøker, holdt mer enn 1000 foredrag og utviklet og holdt en rekke kurs innen temaet. Jeg har også holdt bedriftsinterne kurs for DNB, Netcom, fylkeskommuner, Gjensidige Nor og en rekke andre virksomheter.

Jeg diskuterer gjerne temaer som har med digitalisering å gjøre og hvorvidt NTNU på noen måte kan samarbeide med dere om produkt-/tjenesteutvikling gjennom felles forskningsprosjekter eller være samarbeidspartner på kompetanseutvikling.

Presentasjon av Krokan og Hjeltnes

Tor Atle Hjeltnes. Foto.

 

Arne Krokan. Foto.