Varsel

Heis ute av drift

Heisen i Gunnerushuset på NTNU Vitenskapsmuseet skal skiftes ut, og er derfor ute av drift i ukene 30 til 48. Det vil medføre at publikum som er avhengig av heis, kun vil ha mulighet til å se utstillingene i 1. etasje og middelalderutstillingen i Suhm-huset. 

Selv om det foregår arbeid med heisen vil garderobe, toaletter og alle våre utstillinger være tilgjengelig via trappoppgang. HC-toalett med stellebord er tilgjengelig i Suhm-huset. Byggeprosessen kan medføre noe støy til tider. Vi beklager ulempene dette skaper.

Utstillinger

Utstillinger 
 

 

Forsidekarusell vitenskapsmuseet

  • Link til side om ribbemanet-utstilling.

    Ribbemanet

    Skjulte skjønnheter og glupske rovdyr

    Ribbemanet
  • Lenke til side om "Dødelig handel"

    Dødelig handel

    Hvordan ulovlig handel kan true arters eksistens

    Dødelig handel
  • Lenk til SeeSalmons nettside

    SeeSalmon

    SeeSalmon på Brattørkaia gir engasjerende opplevelser og forskningsbasert kunnskap om laks og oppdrett.

    SeeSalmon
  • Lenke til Ringve botaniske hage

    Ringve botaniske hage

    Det er alltid noe å se og oppleve i hagen – uansett årstid! Alltid åpen – gratis inngang.

    Besøk Ringve botaniske hage
  • Lenke til samlinger på nett

    Collections online

    Arkeologiske og kulturhistoriske objekter fra stein-, bronse- og jernalder, middelalder og nyere tid, stort sett fra Midt-Norge. Nettportalen er på engelsk.

    Besøk Collections online

Åpningstider

Åpningstider

Mandag stengt

Tirsdag - fredag: kl. 10 - 16
Lørdag-søndag: kl. 11 - 16

Billettpriser:

  • Voksne: 100 kr
  • Barn (6-16), studenter, honnør: 60 kr
  • Barn under 6 år: Gratis
  • Familiegruppe barn og voksne, maks 5 pers.: 300 kr
  • Grupper over 10 personer, ved samlet betaling: 90/50 kr
  • Skoleklasser/barnehager med lærer, studentgrupper med underviser: Gratis
  • Funksjonshemmedes ledsagere: Gratis
  • ICOM, Ecsite, Norges museumsforbund: Gratis

Åpningstider på høytidsdager

» Arrangementer / Hva skjer?
» Omvisninger og foredrag
» Kontakt oss
» Her finner du oss

Ribbemanet

Til side om ribbemanetutstilling. Foto: Erling Svensen
Skjulte skjønnheter og glupske rovdyr:
Ribbemanet


Klemenskirken

Til nettside om Klemenskirken. Foto: Åge Hojem, NTNU Vitenskapsmuseet
En arkeologisk verdensnyhet:
Klemenskirken

Den fantastiske skogen

Til side om "Den fantastiske skogen"-utstilling. Foto: Per Gätzschmann, NTNU Vitenskapsmuseet.
Om livet i skogen:
Den fantastiske skogen

Noas ark

Til side om arken. Foto Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet.
Fra sommerfugl til sibirtiger:
Arken

Midt-Norges forhistorie

Til side om Midt-Norges forhistorie. Foto Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet.
FRA STEINALDER TIL VIKINGTID:
Midt-Norges forhistorie

Trøndelagsdioramaet

Til side om trøndelagsdioramaet. Foto: Kari Dahl.
TRØNDERSK FUGLELIV:
Trøndelagsdioramaet

Lag på lag

Til side om Lag på lag.

DYRENE PÅ INNSIDEN:
Lag på lag

Natur og miljø

Til side om natur- og miljøutstilling. Foto Kari Dahl.
Fra kyst til fjell i Midt-Norge:
Natur og miljø

1760

Til side om 1760-utstillingen. Foto Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet.
Jubileumsutstilling:
1760 - Vitenskap i verdens utkant

Dødelig handel

Til side om dødelig handel. Foto Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet.
Hvordan illegal handel truer arters eksistens:
Dødelig handel

Havet

Til side om havet-utstilling. Foto Kari Dal / NTNU Vitenskapsmuseet.
HVA FINNES I DYPET?
Havet

Middelalder i Trondheim

Til side om middelalder i Trondheim. Foto Åge Hojem / NTNU Vitenskapsmuseet.
OPPLEV BYEN FOR 800 ÅR SIDEN:
Middelalder i Trondheim

Futurum

Til side om Futurum. Lagt av Norconsult, Baezeni

EN UTSTILLING OM FRAMTIDA:
Futurum

I foajeen

I foajeen

 
I foajeen i Gunnerushuset viser vi mindre, kortvarige utstillinger med ulike tema.

Nettutstillinger

Nettutstillinger

SeeSalmon

SeeSalmon

Til SeeSalmons nettside.SeeSalmon er et visningssenter og en formidlingsarena med digitale installasjoner som tar for seg ulike aspekter ved havbruk og laks.

Et besøk på SeeSalmon vil gi økt innsikt og kunnskap om laksens livsløp, oppdrett av laks og hvordan den ender opp som mat på både våre bord og hele verdens matbord.