Placeholder

Humlebuzz Humle som flyr

- En buss full av kunnskap om blomster og bier:
Lær hvordan pollinerende insekter lager sjokolade, kaffe, frukt og bær!

Studere en blomst i forstørrelsesglass

Oppgave 8. Studere en blomst i forstørrelsesglass

I brosjyren til Humlebuzz skriver vi at blomster er naturens reklameplakater. Blomstene bruker mange smarte triks for å lokke til seg insekter. Derfor har blomstene også veldig forskjellig utseende. Likevel er de stort sett bygget opp av de samme delene. De har flotte kronblader, støvbærere, pollenknapper, nektarium (punkter der den søte nektaren skilles ut), begerblader (de grønne som støtter opp blomsten), stilk, blader på stilken og røtter.

For å finne ut hva blomsten heter, bruker vi en flora. Det er veldig interessant å sitte og bla i en flora for å oppleve og lære om blomsterprakten. Enda flottere er det å ta med seg floraen ut og prøve å finne blomsterarter ute i naturen. Få ting er så koselig som å sitte ute i sommervarmen og prøve å finne frem i floraen.

Ei lita lupe eller et forstørrelsesglass er smart å ta med på turen. Det er fordi viktige detaljer ofte kan være ganske små. Teksten i floraen kan også være litt vanskelig å forstå til å begynne med, fordi botanikerne (blomsterekspertene) bruker et helt hav av vanskelige ord og kjedelige betegnelser. Men det skal du ikke bry deg om. Du trenger ikke å forstå alt for å lære noe. Noen ganger holder det bare med å se på bildene for å finne frem til riktig art eller blomsterslekt.

For å komme i gang med de aller første studiene i naturen der du bor, kan du også sjekke ut Oppgave 1 på Humleskolen: "Den første turen". Den finner du på Humleskolens nettsider:

03 mai 2019