Formidlingsarrangement i Ringve botaniske hage vår 2017

Formidlingsarrangement i Ringve botaniske hage vår 2017

 

Onsdag 29. mars: Vi setter opp fuglekasser

Fugl i tre. Foto: Per Gustav Thingstad, NTNU VitenskapsmuseetRingve botaniske hage er et eldorado også for fugler. Ulike fugler trenger ulike hjem, og denne kvelden vil Otto Frengen vise ulike fuglekasser og hvor de skal plasseres for å bli attraktive hjem. Omvisningen er gratis og passer for alle aldre.

Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Onsdag 10. mai: På villspor i botanisk hage

Lilla blomst. Foto: Tommy Prestø, NTNU VitenskapsmuseetRingve botaniske hage består av mer enn kultiverte bed. En del av hagen har trær, villniss og delvis gjengrodde stier, der naturens prosesser i stor grad får gå i eget tempo. Men hvilke prosesser er det, og hvilke planter og andre organismer finner vi her? Hvilken verdi har et slikt område i hagen og i byen? Kjentmann denne kvelden er Tommy Prestø ved NTNU Vitenskapsmuseet. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

Onsdag 31. mai: Fugletur i hagen

Fugle i tre. Foto: Per Gustav Thingstad, NTNU VitenskapsmuseetMai er tidspunktet da fuglene hekker i kasser og på reir. Noen har kanskje også startet flyve-trening med de søte små. Bli med Otto Frengen på en sjekk av hvem som bebor de nye fuglekassene som ble satt opp på Ringve på senvinteren. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 7. juni: Nytt i Ringve botaniske hage

Rosa og hvit blomst. Foto: Ane S. GuldahlBli med gartner Steinar Gagnås på vandring i hagen og hør om planene for omlegging av eksisterende anlegg og oppretting av nye. Turen fargelegges av sesongens blomster.

Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

 

 

Onsdag 14. juni: Lysthagevandring på Ringve

Statue på plen med skog rundt. Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetDen gamle landskapsparken på Ringve har fortsatt spor fra lystgårdenes glansperiode og kan bidra til å frembringe stemningen fra datidens festligheter. Selskapskulturen på 1700- og 1800-tallet var inspirert av virkemidler fra teatret, der hagefestene utviklet seg som et eget opplevelsesrom. Vandring ved konservator Annabella Skagen ved Ringve Musikkmuseum og botaniker Vibekke Vange ved Ringve botaniske hage. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

Onsdag 21. juni: Humlevandring

Logo "La humla suse"Lyden av humler er lyden av sommer! Nesten halvparten av Norges humlearter er observert surrende i Ringve botaniske hage. Har du lyst til å lære mer om noen av de mest arbeidsomme og fascinerende av alle insekter, så bli med på denne humle-vandringen arrangert av La humla suse! Vandringen passer godt for barn. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

ÅPEN DAG 18. juni

Gul blomst. Foto: Stefan Patrick Nilsen, NTNU VitenskapsmuseetÅrets triveligste søndag i hagen foregår kl. 11-16. Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, omvisning, «Spør en gartner», kafé m.m. Det blir stands om humler, spiselige planter, Ringve botaniske hages venner, Hageselskapet, Sopp- og nyttevekstforeningen m.fl.

 

NB. Ta med kontanter, vi har ikke kortautomat.

Arrangør: Ringve botaniske hage og hagens venneforening.

Åpen dag foregår ved hagens administrasjon, inngang Lade allé 58.