Omvisninger i Ringve botaniske hage våren 2018

Omvisninger i Ringve botaniske hage våren 2018

 

 

Onsdag 4. april kl. 18: Lær å beskjær’!

Beskjæring. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetFør det grønnes kan man starte hagearbeidet med å rydde og beskjære i både busker og trær i hagen. Lær om metoder, tidspunkt og tips for beskjæring i Ringve botaniske hage denne kvelden, med gartner Bård Jensen Skavlan som instruktør. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 11. april: «Trær uten klær» – bli kjent med trær uten løv på

Ringve gård. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetPå sommeren gjenkjenner vi løvtrær på bladenes utseende. Men hvordan kan vi skille de ulike treslagene i vinterhalvåret? Farge og struktur på barken, lukt, treets «pondus» – mange sanser må tas i bruk for å bestemme hvilket tre vi har foran oss. Bli med botaniker Egil I. Aune fra Vitenskapsmuseet på vandring i Ringve botaniske hage og lær triksene! Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 2. mai: Vårvandring i Ringve botaniske hage

Blomster. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetSe hva våren har å by på av løkblomster, blomstrende trær og andre livskraftige planter som har kommet opp etter vinteren. Bli med gartner Steinar Gagnås på denne vandringen, som starter på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

 

Onsdag 23. mai: Fugletur i hagen

Fuglekasse med kvinand. Foto: Otto FrengenVårstemningen i botanisk hage er akkompagnert av livlig fuglesang og et yrende fugleliv i busker, kratt og kasser. Sammen med Ornitologisk forening skal vi både lytte til fuglenes sang og se hvem som bebor hagens fuglekasser. Omvisningen passer godt for barn. Møt på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 6. juni: Humlevandring

Logo "La humla suse"Lyden av humler er lyden av sommer! Mange av Norges humlearter er observert surrende i Ringve botaniske hage. Har du lyst til å lære mer om noen av de mest arbeidsomme og fascinerende av alle insekter, så bli med på denne humle-vandringen sammen med La humla suse! Vandringen passer godt for barn. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

ÅPEN DAG – søndag 17. juni

Drivhus. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetÅrets triveligste søndag for voksne og barn i hagen foregår kl. 11-16. Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, «Spør en gartner», kafé, og stands om humler, spiselige planter, Ringve botaniske hages venner, Sopp- og nyttevekstforeningen m.fl.

Kl. 12 og 14: Humlevandring for barn med La humla suse
Arrangør: Ringve botaniske hage og hagens venneforening.

Åpen dag foregår ved hagens administrasjon, inngang Lade allé 58.

 

Onsdag 20. juni: Hagevandring i Parken på Ringve

Statue på plen med skog rundt. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetLandskapsparken foran Ringves hovedbygning har historie minst 200 år bakover i tid. Flere markante familier har bodd på Ringve og vært med på å utforme denne gårdshagen. På kveldens vandring, som inngår i Lystgårdsfest på Ringve Musikkmuseum, ser vi nærmere på hvordan landskapsparken har utviklet seg over tid. Møt på tunet på Ringve kl. 18.