Arrangement i hagen våren 2019

Arrangement i hagen våren 2019

– Alle arrangement i hagen er gratis

 

Søndag 27. januar kl. 11-14: Familiearrangement: Fuglemating

Foto: Bård Skavlan, NTNU Vitenskapmuseet

Mating av fugl er både en hyggelig og nyttig aktivitet. Denne søndagen vil Norsk ornitologisk forening fortelle og demonstrere hvordan vi kan hjelpe vinterfuglene. Vi besøker hagens fuglematestasjon, og vi har «fuglemat-verksted».

Arrangementet foregår i hagens administrasjonsbygg i Lade allé 58 og passer godt for barn.

 

 

Onsdag 10. april: Moser –  mer enn plenfyll

Rhytidiadelphus squarrosus. Foto: Kristian Hassel, NTNU VitenskapsmuseetVisste du at moser er viktige, vakre og interessante organismer, og at Norge er en mose-stormakt? Hør mer om dette når moseforsker Kristian Hassel leder kveldens vandring i hagen – velkommen! Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 24. april kl. 18: Vårens blomstring

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetMøt vårens blomstring av løkvekster, primula og busker på Ringve sammen med gartner Steinar Gagnås. På denne vandringen ser vi hva våren har å tilby av fargeklatter og livskraftige vekster. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

 

Onsdag 15. mai kl. 18: Eksotiske frukttrær i blomst

Foto: Stefan Patrick Nilsen, NTNU VitenskapsmuseetPå Ringve finnes flere vakkert blomstrende trær av kirsebær og eple, selv om blomstringen er mer beskjeden enn vi kjenner fra for eksempel Japan. Bli kjent med frukttrærnes viltvoksende slektninger på denne vandringen. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Onsdag 22. mai kl. 18: Treskulpturene i hagen og deres levende slektninger

Foto: Bård Skavlan, NTNU VitenskapsmuseetTrærne rundt dammen på Ringve har fått selskap av treskulpturer, som viser dyr som lever i det skogsmiljøet og de verdensdelene som tre-gruppene representerer. Hør mer om disse dyra og miljøet de lever i på denne vandringen. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Onsdag 5. juni kl. 18: Humlevandring

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapsmuseetLyden av humler er lyden av sommer! Mange av Norges humlearter er observert surrende i Ringve botaniske hage. Har du lyst til å lære mer om noen av de mest arbeidsomme og fascinerende av alle insekter, så bli med på denne humle-vandringen sammen med La humla suse! Vandringen passer godt for barn. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Søndag 16. juni kl. 11-16: Åpen dag i hagen

Foto: Vibekke Vange, NTNU VitenskapmuseetÅrets triveligste søndag for voksne og barn i hagen foregår kl. 11-16. Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, «Spør en gartner», kafé, og stands om humler, spiselige planter, Ringve botaniske hages venner, Sopp- og nyttevekstforeningen m.fl.

Årets aktivitet: BioBlitz. 
Bli med og registrer Trondheims dyre- og planteliv!
Eksperter på mange artsgrupper står klar til å hjelpe deg i gang i BioBlitz-teltet. Passer for alle.

Arrangør av Åpen dag: Ringve botaniske hage og hagens venneforening.
Arrangementet foregår ved hagens administrasjon, inngang Lade allé 58.