Omvisninger i Ringve botaniske hage høsten 2017

Omvisninger i Ringve botaniske hage høsten 2017

 

Onsdag 23. august: Å komponere med blomster

Blomsterbed. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetDe staselige prydbedene på Ringve er komponert av hagens gartnere. Bli med gartner Patrick Nilsen på en hagevandring der vi ser på planters form og farge og hvordan de spiller sammen i en beplantning. Soppentusiaster og turledere er Thyra Solem og Marthe Gjestland fra Trondheim sopp- og nyttevekstforening. Oppmøte på Tunet kl. 18.

 

 

 

Onsdag 30. august: Humlevandring

Logo "La humla suse"Lyden av humler er lyden av sommer! Har du lyst til å bli bedre kjent med noen av de mest arbeidsomme og fascinerende av alle insekter, så bli med La Humla Suse på denne humle-vandringen i hagen! Passer godt for barn. Oppmøte på tunet på Ringve kl. 18.

 

 

Onsdag 13. september: Soppjakt i Ringve botaniske hage

Sopp. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmuseetDet er ikke bare planter det er mye av i botanisk hage! Det store mangfoldet av trær, busker og andre planter, samt de varierte miljøforholdene i hagen, skaper rom også for andre organismer, og på denne høstvandringen skal vi se på hvilke sopper som har slått seg ned i hagen. Oppmøte på Tunet kl. 18.

 

 

Onsdag 20. september: Blanda drops fra hagens samlinger

Plante. Foto: Vibekke Vange / NTNU VitenskapsmsueetI Ringve botaniske hage finnes mange interessante planter man ofte går rett forbi - fordi de er unnselige eller står plassert på et bortgjemt sted. Disse får litt velfortjent oppmerksomhet på kveldens vandring, som er ved botaniker Vibekke Vange. Oppmøte på Tunet på Ringve kl. 18.