Modulene

Modulene

Utstillingen består av 4 hovedtema, klimaendringer og energisystem, framtidas by, bærekraftig livsstil og framtidas mat. Du kan se følgende moduler:
 

Klimaendringer i Trondheim

Foto: Ellen-Birgitte Strømø

Klimaendringer i Trondheim

Hva vil endringer i klimaet ha å si for Trondheim? Hvordan vil byen se ut dersom havnivået stiger? Ta på brillene våre og se selv, og hopp opp på tredemøllen for å spille et spill om hvordan vi kan stanse klimaendringene.

Byens naturmangfold 2050

Foto: SLA

Byens naturmangfold 2050

Hvorfor er det viktig med et mangfold av liv, også i byene? Hva kan vi gjøre for å øke mangfoldet? Bli med og lær mer hvordan vi jakter på antall arter og hvor de fins, og hvordan også du kan sette punkter på kartet.

Den karbonnøytrale byen i 2050

Den karbonnøytrale byen i 2050

«Det er 2050, og du bor i en karbon-nøytral by. Hva er de største endringene du har opplevd i de siste tretti årene?» For de fleste som bor i byer, er mellom 30 og 50 % av deres karbonavtrykk styrt av byen og lokale myndigheter. Hva kan disse gjøre for å beskytte klimaet, og hvordan kan vi hjelpe dem? 

Framtidas forbruker

Framtidas forbruker

Hvordan shopper vi klær i framtida? Hvordan kommer vi til å bruke og kvitte vi oss med klær i 2050? Her utfordrer vi deg til å se nærmere på ditt forhold til klær, og til å dele dine tanker om hvordan framtidas klesindustri kan formes. 

Filmvisning: «Off the Grid»

Filmvisning: «Off the Grid»

Hvordan vi velger å bo i framtida, er avgjørende for hva som skjer med den globale oppvarmingen. I dag kommer 72 % av de globale klimagassutslippene fra hjemmene våre. Boligene kommer til å bli mer høyteknologiske, avanserte og futuristiske, men bør vi heller forenkle og nedskalere – for å redde planeten?

Mikrohuset

Mikrohuset

Dette er en modell av minihuset til Ola Ravns fra dokumentaren “Off the Grid".

Modellen er bygget i 1:10 skala og har fungerende solceller og vannsamlingssystem.

Grønn gaming

Foto: Petter Schanke Olsen

Grønn gaming

Spill og lær om miljøet! Spill er gøy og kan brukes for å fremme kunnskap om klimaforandringer og andre miljøproblemer. Kom inn og prøv våre miljøbrettspill!

Vår påvirkningskraft

Vår påvirkningskraft

Er det mulig å få til et bærekraftig samfunn? Gjennom kunstverket Annes reise kan du oppleve hvordan én persons handlinger kan føre til en massiv samfunnsendring. Start din egen reise ved å finne ditt karbonavtrykk og hva som kan motivere deg til å endre vaner.

Krønchy kryp

Foto: Johannes Irgens

Krønchy kryp

Har du prøvd å spise insekter? Disse små superheltene gjør godt for både deg og planeten. I mange deler av verden er insekter en delikatesse, og vi i Invertapro mener at insekter vil være en naturlig del av maten vi spiser i Norge i 2050. Vi viser deg hvorfor og hvordan – kom og få en smak av framtida!

Tidsveggen

Illustrasjon: Stig Larssæther

Tidsveggen

Hva skylder vi framtidige generasjoner? Og hva tror du våre etterkommere vil tenke om oss som lever i dag? Hvis du møtte dine etterkommere ansikt til ansikt her og nå, hva ville du si til dem?