10.09.2010:

Årets museum i Norge 2010!

Fra Noas Ark. Foto: Arild Juul, NTNU Vitenskapsmuseet."Museet er fornyet i senere år, og framstår nå som en moderne forsknings- og formidlingsinstitusjon." Dette var del av begrunnelsen da juryleder Trine Skei Grande utropte NTNU Vitenskapsmuseet til Årets museum i Norge.

Museumsdirektør Axel Christophersen kunne feire hjemmeseier på prisutdelingen under Det nasjonale museumsmøtet i Trondheim fredag kveld. I sterk konkurranse mot mednominerte Falstadsenteret og Eidsvoll 1814 kunne NTNU Vitenskapsmuseet juble høyest.

 
- Takk til hele medarbeiderstaben som lojalt har fulgt den langsiktige utviklingsplanen for "nye" NTNU Vitenskapsmuseet, som vi for øvrig bare er i starten av å realisere, sier Christophersen – som ikke vil ta seg tid til å hvile lenge på laurbærene. 
 
- Vårt mål er å bli et ledende senter for kunnskapsbaserte opplevelser og å være en viktig brikke i universitetets politikk for å styrke rekruttering til forskning generelt og innen realfagene spesielt. 
 
- Skal bære vår velferd
- Kunnskapsutvikling vil være det som i fremtiden skal bære vår velferd og vårt demokrati videre, på samme måte som industrialiseringen har gjort det hittil, fortsetter direktøren.
 
- Å være aktivt med på å skape interesse, nysgjerrighet og kunnskapstørst som vil sluse ungdom inn i forskning og kunnskapsutvikling ved universitetet er både et privilegium og en oppgave av store og betydelige dimensjoner og konsekvenser, sier Axel Christophersen. 
 
Planene om et nytt kunnskapssenter på Kalvskinnet i Trondheim, der museet står sammen med Vitensenteret i byen og Gunnerusbiblioteket står sentralt i dette.
 
Museums-Norges gjeveste pris
Det er museer, kommuner og fylkeskommuner som har sendt inn forslag til Årets museum. En komité fra Norges museumsforbund nominerte til slutt tre til prisen: Eidsvoll 1814, Falstadsenteret og NTNU Vitenskapsmuseet.
 
Juryen for Årets museum har bestått av stortingsrepresentant Trine Skei Grande (leder), journalist Gudleiv Forr og Museumschef Lene Floris fra Nationalmuseet i København
 
 

 

ti, 04 apr 2017 08:58:25 +0200
Roger Skjelbakken