Placeholder

Humlebuzz Humle som flyr


 

 

- En buss full av kunnskap om blomster og bier:
Lær hvordan pollinerende insekter lager sjokolade, kaffe, frukt og bær!


Finne ditt eget sted i naturen og sitte helt stille

Oppgave 10. Finne ditt eget sted i naturen og sitte helt stille

- Gjør ditt, gjør datt, sier alle rundt deg. Det er aldri fred å få. Hele tiden er det noe som skal gjøres og ting du må svare på. Må det være sånn? Nei, absolutt ikke.

En fin ting med naturen er at vi kan oppsøke den for å få fred og ro. Det er fint å ha en turkamerat. Men det kan også være fint å være helt alene. I hvert fall for en stund. Når du er alene og ingen skravler rundt deg, oppdager du også alle de fine og mystiske lydene som finnes i naturen. Samtidig hører du også raskt hvor mye støy vi mennesker lager.

En ting du kan gjøre er å finne ditt eget sted. Et sted der du kan lytte til lydene i naturen, kjenne luktene av skog og mark og gjøre nye oppdagelser. Et sted der du bare kan sette deg ned og sitte helt stille. Er det ikke rart? Det å bare sitte helt stille virker i våre dager nesten som noe ulovlig. Men det er det ikke. Dette er noe alle burde prøve. Finne sitt eget sted og sitte helt stille en stund uten å gjøre noen verdens ting.

Hvis du finner et fint sted, kanskje etter å ha prøvd forskjellige steder, har du mulighet til å gjøre noen oppdagelser. Hvis du for eksempel er skikkelig ute i marka, kanskje flere kilometer fra nærmeste vei, er mulighetene gode. Når du har sittet helt stille i rundt 30 minutter, slutter naturen å legge merke til deg. Da begynner livet rundt deg å oppføre seg slik det var før du kom. Og da kan du gjøre noen flotte observasjoner. Det kan være hva som helst. En fugl som flyr forbi, en rev som tusler langs skogkanten eller et rådyr som ikke ser at du sitter der. Eller noe annet. Poenget er at naturen ofte er litt annerledes når folk ikke labber skrålende langs stiene.

Hvis du sitter litt utenfor stien vil du også legge merke til at folk ikke ser deg. Folk er nemlig veldig lite oppmerksomme når de går flere sammen langs en sti. Det er bare å sitte helt stille til de har passert, enten de er folk, elger eller rever.....

17 mar 2017