Bodyworld
Gunther von Hagens'

BODY WORLDS Vital

En utstilling av ekte menneskekropper

Kjøp billetter til BODY WORLDS Vital 

Om BODY WORLDS Vital

En unik utstilling som hjelper oss til å forstå raffinementet og skjørheten i våre egne kropper.


For hvem

Alle som er interessert i å lære om hva som gjør oss menneskelige. BODY WORLDS Vital er særlig interessant for barn i alderen 8 år og oppover. En pre-besøk familieguide vil være tilgjengelig før utstillingen åpner.

Det vil komme egne opplegg for skoler og grupper.

Les mer om BODY WORLDS Vital

Billetter og priser

Barne- /elev- /lærling- /studentbillett: kr 150,-
Voksen: kr 240,-


Når

6. juni – 8. oktober 2017.
Sted: Gunnerushuset, NTNU Vitenskapsmuseet.

Merk klokkeslett for inngang på billetten. Du kan være i utstillingen så lenge du ønsker, men må ankomme i løpet av innslipptiden du har billett til.

Kjøp billetter til BODY WORLDS Vital

 
Copyright: Gunther von Hagens' BODY WORLDS, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.com

Copyright: Gunther von Hagens' BODY WORLDS, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.comOm BODY WORLDS Vital

BODY WORLDS Vital feirer menneskekroppens bevegelse og dens potensial, gjennom estetiske presentasjoner av kroppens form og kompliserte funksjoner.

Ved hjelp av autentiske menneskelige organer og multimedia viser utstillingen kroppen i trivsel, smerte og sykdom.

Over 40 millioner mennesker har opplevd BODY WORLDS i over 100 byer over hele verden – nå også i Trondheim, som eneste sted i Norge.

Utstillingen er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Vitensenteret i Trondheim og Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab.


Hva er målet for utstillingen?

Hovedmålet for utstillingen er å øke bevisstheten rundt helse.

Utstillingen ønsker å lære besøkende om menneskekroppen og inspirere dem til å leve livet med livsglede og til sitt fulle potensial. I dette arbeidet samarbeider donorer, anatomer og besøkende.


Hvem er donorene?

Body worlds-utstillingene er basert på et etablert program for kroppsdonasjon, der donorene spesifikt ber om at kroppene deres skal brukes i en offentlig utstilling etter deres død.

Donorene fungerer som veiledere og lærere på denne reisen mot helse, velvære og vitalitet.

Deres identitet og dødsårsaker er ikke offentliggjort. Utstillingen fokuserer på våre kropper, og ikke på å gi personlig informasjon.

Hvorfor skal vi se BODY WORLDS Vital?

Dette er en sjelden mulighet til å oppleve en helt unik utstilling som hjelper oss til å forstå raffinementet og skjørheten i våre egne kropper.


Hvorfor er utstilllingen viktig?

BODY WORLDS avdekker menneskekroppen gjennom den banebrytende vitenskapelige metoden plastinering. Den viser kroppen med detaljerte anatomiske studier, kompliserte disseksjoner og originale komposisjoner på en lett forståelig måte. De autentiske menneskelige organene som vises fungerer som enbro til gjenkjennelse og refleksjon.


Hva er plastinering?

Plastinering er en teknikk som stopper nedbrytningen av den døde kroppen og produserer solide, luktfrie og holdbare anatomiske eksemplarer for vitenskapelig og medisinsk opplæring.

  • Plastinering ble oppfunnet i 1977 av Dr. Gunther von Hagens ved Universitetet i Heidelberg, Tyskland, og har kontinuerlig blitt utviklet siden da.
  • Produksjonen av et plastinat av en hel menneskekropp krever omtrent 1500 arbeidstimer.
  • Verdens høyeste plastinat er en voksen elefant, som måler 6 x 3,50 meter.

Er utstillingen egnet for barn?

Voksne i alle aldre og barn vil finne utstillinger fascinerende. BODY WORLDS Vital er særlig interessant for barn i alderen 8 år og oppover. Dette er veiledende - du vet dine barns beste. Vi anbefaler at alle barn er i følge med en voksen. En pre-besøk familieguide vil være tilgjengelig for nedlasting før utstillingen åpner.
For familier med barn under 8, vil Vitenskapsmuseet ha utstillinger i Suhmhuset med middelalder og sør-samisk historie som tema sommeren 2017.


Er de etiske spørsmålene vedrørende denne utstillingen blitt behandlet?

Den etiske vurderingen av BODY WORLDS (pdf) er utført av California Science Center, Los Angeles.


Kjøp billetter til BODY WORLDS Vital

 

Photo copyright: Gunther von Hagens' BODY WORLDS, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.com