Ung helse

Den nåværende utstillingen i Medisinsk museum heter Ung helse og handler om barn på sykehus og andre tema som berører helsa til barn og ungdom.

Les mer om utstillingen.

 

Fra kalde isfjell til varme hjerter

Bilde av plakat fra tidligere utstilling, med påskriften "hva er ultralyd" «Fra kalde isfjell til varme hjerter» var den første utstillingen i Medisinsk museum. Dette er en tittel som spiller på den historiske utviklingen av ultralyd.

Les mer om utstillingen fra Kalde isfjell til varme hjerter

 

   

Glimt fra den medisinske historie

Foto av tidslinje på vegg, medisinsk historieTidslinja var en del av museets første utstilling og gir en smakebit av de store hendelsene innen medisinen - både i verden og lokalt i Trondheim.

Se tidslinja her

 

  

 

Gjenstandsmagasinet

Medisinsk museum har en stor samling av medisinske gjenstander som er brukt i pasientbehandling og forskning ved St. Olavs Hospital og NTNU gjennom en årrekke. Takket være ildsjeler blant ansatte og tidligere ansatte, med Jon Lamvik i spissen, er mye av det gamle utstyret tatt vare på selv om avdelinger er blitt flyttet og omorganisert.

Gjenstandene er registrert i Universitetshistorisk samling (UHS) - en felles database for historiske gjenstander ved NTNU. I magasinet foregår et pågående arbeid med blant annet systematisering og merking av gjenstander.