Jenteprosjektet Ada

Kristin Krogh Arnesen, intervjuEllen Wiig Andreassen, intervjuCathrine Holm, intervjuSania Akhtar, intervjuEvelyn Livermore, intervju

Trykk på bildene og les om andre jenters opplevelser fra NTNU.


Kybernetikk og robotikk *

Siri Garli Dragse

– Technical Trainee i Aker Solutions fra høsten 2014

 Siri Garli DragseHvorfor søkte du Kybernetikk og robotikk på NTNU?

Jeg søkte på Kyb fordi jeg fikk et godt inntrykk av linjen under jentedagen vinteren før jeg begynte. Jeg syntes også det var spennende med roboter. På jentedagen møtte jeg både kommende og nåværende studenter. Jeg møtte flere av jentene jeg senere begynte sammen med på kyb, og dette gjorde at første skoledag ikke ble så skummel. Da hadde jeg kjente fjes å gå til, og ble ikke så liten i den store studentmengden. Det at jeg valgte kybernetikk var egentlig ganske tilfeldig, men jeg er veldig glad for valget mitt i ettertid!

Kan du fortelle hvordan studietiden din var faglig og sosialt?

Livet på Gløshaugen er ganske hardt, men også veldig fint. Som student hadde vi stor frihet, og jeg har hatt tid til både å være aktiv på Studentersamfundet og reist litt i løpet av årene. Faglig har det vært ganske krevende. Jeg har vært nødt til å sette meg inn i nye ting hele tiden. Mange sitter igjen med en ganske håpløs følelse etter forelesningene, og føler at dette klarer vi aldri å lære før eksamen. Men det går alltid!

De beste studentminnene mine fra Trondheim har jeg fra Samfundet og tiden min i Strindens. Strindens Promenade-Orchester er Samfundets egne dixie-gladjazz-funk-swingorkester, og spiller på arrangementer over hele byen, både innenfor og utenfor Samfundets vegg. Menneskene jeg traff der har gjort studietiden helt fantastisk, og det er folk jeg kommer til å holde kontakten med resten av livet. 

Var det enkelt å få jobb etter studiene?

Å få jobb gikk veldig fint for meg, men jeg vet at det kan være veldig varierende. Jeg søkte på jobben hos Aker Solutions etter at jeg hadde vært på bedriftspresentasjonen til selskapet på NTNU. Jeg trodde jeg var for sent ute, for jeg fikk ikke mulighet til å gå på såkalt «speedintervju». Men en god stund senere fikk jeg muligheten, og jobben var i boks!

Hvor jobber du nå og hva arbeider du med?

Til høsten begynner jeg som Technical Trainee i Aker Solutions. Jeg gleder meg til å begynne som Trainee, fordi jeg da har mulighet til å se forskjellige avdelinger innen Aker Solutions. I tillegg kommer jeg til å treffe syv andre Traineer som er i samme situasjon som meg. Trainee-ordningen er et fint opplegg, da jeg ikke bare vil bli kjent med bedriften, men også kommer til å finne ut hva jeg har lyst til å jobbe med.

Hva er det beste med jobben din?

 Det har jeg til gode å finne ut av ennå!

 * Studiet Kybernetikk og robotikk het tidligere Teknisk Kybernetik

"Hva er jenteprosjektet Ada"

Tilbake til forsiden

Du kan kontakte Jenteprosjektet Ada på ada@idi.ntnu.no.

facebook.com/jenteprosjektetAda Link til Jenteprosjektet Adas Facebook-side