Jenteprosjektet Ada

Kristin Krogh Arnesen, intervjuEllen Wiig Andreassen, intervjuCathrine Holm, intervjuSania Akhtar, intervjuEvelyn Livermore, intervju

Trykk på bildene og les om andre jenters opplevelser fra NTNU.


Kommunikasjonsteknologi

Sania Akhtar

– Junior Developer i Schibsted Payment fra høsten 2014

Sania Akhtar

Hvorfor søkte du komtek på NTNU?

Jeg søkte først og fremst på studier ved NTNU fordi jeg likte realfagene på videregående. Jeg hadde lyst til å studere et fag der jeg kunne bruke det jeg hadde lært på skolen. En annen viktig motivasjon var at NTNU er kjent for sin tunge teknologiske kompetanse. Derfor var det ingen tvil om at det var her jeg ville gå! For å være ærlig, så var det litt tilfeldig at jeg hadde komtek som førstevalg da jeg søkte. Jeg syntes at telematikk hørtes spennende ut. Selv om jeg ikke hadde noen forkunnskaper i programmering, tok jeg sjansen på å prøve meg på noe nytt og ukjent.

Kan du fortelle hvordan studietiden din var faglig og sosialt?

Studiehverdagen var flott. I løpet av fem år i Trondheim har jeg virkelig kost meg. Det sosiale studentlivet i Trondheim og ved NTNU er uten tvil landets beste. Klassemiljøet var helt fantastisk. Her fant jeg mange venner. Jentene på komtek holdt sammen og motiverte hverandre til å komme seg gjennom det tøffe studiet. Ellers var trening en viktig del av hverdagen, samt arbeidet i Norges Røde Kors. Her jobbet jeg som frivillig med leksehjelp i fag som matematikk, engelsk, norsk og naturfag for barn med minoritetsbakgrunn. UKA-festivalen var også en viktig del av det sosiale livet. Jeg var med på en rekke konserter og arrangementer. Innenfor det faglige fantes det både «ups and downs» i løpet av studietiden. De to første årene slet jeg med riktig studieteknikk og jeg syntes fagene var veldig tunge. I tredje år begynte ting å bli bedre – og til slutt kom masteroppgaven som jeg opplevde som utrolig interessant! Det å jobbe ett år med noe som du selv har valgt, og få muligheten til å fordype deg innen et område er veldig lærerikt. Jeg skrev masteroppgaven om informasjonssikkerhet (information security incident management).

Var det enkelt å få jobb etter studiene?

For meg gikk det veldig greit å få jobb etter studiet. Jeg er veldig takknemlig for at det har vært såpass enkelt for oss som er utdannet innen IT. Hovedårsaken ligger sikkert i at NTNU setter opp bedriftspresentasjoner, IT- og karrieredager osv. De gir oss muligheten til å møte bedriftene direkte, i motsetningen til kun å sende en elektronisk søknad. En annen faktor er at NTNU stiller krav om studierelevant sommerjobb. Jeg hadde sommerjobb to år på rad. Det gjorde at jeg fikk en smakebit på hvordan arbeidslivet blir. Jeg fikk til og med tilbud om fast jobb i etterkant av sommerjobben. Innen jeg takket ja undersøkte jeg en del andre bedrifter og fant en annen jobb jeg faktisk hadde enda mer lyst på, nemlig hos Schibsted Payment.

Hvor jobber du nå og hva arbeider du med?

Jeg begynner som Junior Developer i Schibsted Payment i august. Derfor kan jeg ennå ikke si så mye om jobben ennå. Schibsted Payment ble til for å utvikle en såkalt «single sign on-løsning» for Schibsted bedriftene, deriblant Finn, VG, Aftonbladet og Media Norge. Målet med Schibsted Payment er å gjøre digital identifikasjon og betaling så sikker som mulig. Jeg søkte på denne stillingen fordi jeg syntes det hørtes veldig spennende ut å jobbe med betalingsløsninger. I starten kommer jeg nok til å jobbe mest med å lære meg å forstå teknologien og løsningen. Schibsted Payment er veldig åpne og vil gi meg muligheten til å prøve meg på ulike arbeidsoppgaver for at vi sammen skal finne ut hvor jeg passer best. Teamet består bare av 24 ansatte, men det vokser stadig. Det er spennende at jeg som nyutdannet skal jobbe i et lite team med dyktige og svært hyggelig mennesker som har masse erfaring. Læringskurven vil nok være bratt. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å trives og vil få mye god støtte fra kolleger.

"Hva er jenteprosjektet Ada"

Tilbake til forsiden

Du kan kontakte Jenteprosjektet Ada på ada@idi.ntnu.no.

facebook.com/jenteprosjektetAda Link til Jenteprosjektet Adas Facebook-side