Jenteprosjektet Ada

Kristin Krogh Arnesen, intervjuEllen Wiig Andreassen, intervjuCathrine Holm, intervjuSania Akhtar, intervjuEvelyn Livermore, intervju

Trykk på bildene og les om andre jenters opplevelser fra NTNU.


Informatikk

Catrine Holm

– Frontend-utvikler hos IT-konsulentselskapet Bouvet i Oslo

Cathrine HolmHvorfor søkte du informatikk på NTNU?

Jeg tok meg tid til å titte gjennom studiekatalogen til NTNU. Til slutt satt jeg igjen med studiene som omhandlet data. Jeg var interesse i data fordi det hørtes spennende ut å kunne mye om dette området: hva det omfatter, hva det kan brukes til og ikke minst hvordan man benytter seg av det og alle teknologiene som faller under begrepet "data". Jeg valgte å ta en bachelorgrad i informatikk fordi jeg ville ha stor valgfrihet i hvilke fag graden min inneholdt. Jeg vurderte faktisk å gå masterstudiet for å bli sivilingeniør, men jeg ville ikke binde meg til 5 år i tilfelle jeg skulle finne ut at dette ikke var noe for meg. Etter tre år med bachelor ønsket jeg å fortsette med informatikk og jeg angrer ikke på valget. Til slutt endte jeg altså opp med å ta en mastergrad i informatikk i tillegg til bachelorgraden. Jeg vokste veldig mye på det året jeg skrev masteroppgaven, både personlig og faglig. Jeg lærte å jobbe strukturert og målbevisst. Jeg måtte hele veien se fremover og ha en plan for det som skulle gjøres. I en slik sammenheng får studentene virkelig testet selvdisiplinen, og det gir dem kanskje en forsmak på hvordan det er å være i jobb.

Kan du fortelle hvordan studietiden din var faglig og sosialt?

Studietiden var en god blanding av både faglige og sosiale arrangement. Jeg var så heldig å allerede ha et sosialt nettverk i Trondheim. Derfor valgte jeg å ikke engasjere meg i linjeforeningen, da jeg følte at jeg hadde liten tid til overs til dette. Jeg var allikevel med på mange av de faglige og sosiale arrangementene. Her bys det på utrolig mye bra. Studietiden hadde ikke vært den samme uten alle de morsomme eventene som linjeforeningen arrangerte. Det er noe alle bør oppleve. Min typiske studiehverdag kan oppsummeres slik: Jeg var på Gløshaugen på dagtid, der vi gikk i forelesninger, gjorde øvinger eller jobbet med prosjekter og var sammen med andre studenter. Etter det var det gjerne litt jobbing og dansing/trening. Heldigvis går det fint å engasjere seg i hobbyer utenom NTNU også. Her må jeg legge til at NTNUi har et enormt tilbud med noe som passer for alle. Jeg tror NTNUi har en gruppe for enhver type sport. I tillegg finnes det Samfundet som også tilbyr mye forskjellig. Utenom den typiske hverdagen, var jeg naturligvis mye sammen med venner – på kino, cafe og diverse festligheter.

Var det enkelt å få jobb etter studiene?

Etter studiet leter mange studenter etter jobb samtidig. Det er utrolig mange flinke studenter som søker, så det kan bli en hard konkurranse. Jeg for min del gikk blant annet på IT-dagene. Der snakket jeg med en del bedrifter for å få informasjon om hva de jobber med, hva de ser etter i en potensiell kandidat og hvilke utviklingsmuligheter ansatte har.

Dette gjorde jeg for å bli bedre kjent med interessante bedrifter, og for å finne ut av hva jeg hadde lyst å jobbe med og i hvilken bedrift. IT-dagene er veldig nyttige, fordi de skaper kontakt mellom IT-studenter og næringslivet.

Hvor jobber du nå og hva arbeider du med?

I januar 2014 begynte jeg som frontend-utvikler i IT-konsulentselskapet Bouvet i Oslo. Som frontend-utvikler skriver jeg blant annet kode for å lage det visuelle som sees på skjermen til blant annet nettsider, mobilapplikasjoner eller i hvilket som helst annet program. Da jobber jeg typisk med det som kalles HTML, CSS og Javascript, altså språkene jeg skriver koden i for å få det til å bli slik designerne har tenkt at det skal se ut.

Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får gjøre akkurat det jeg hadde mest lyst til å jobbe med, nemlig med koding som frontend-utvikler. Jeg lærer noe nytt hele tiden og det liker jeg veldig godt. Jeg er stadig nødt til å utfordre meg selv for å beherske nye verktøy, nye teknologier og nye alternative løsninger til problemstillinger. I tillegg setter jeg stor pris på arbeidsmiljøet. Her deles det erfaringer, gis tips og triks og ikke minst har jeg utrolig hjelpsomme kollegaer, som stiller opp hvis jeg lurer på noe. Spør jeg om hjelp, får jeg gjerne mer informasjon utover det jeg lurte på, og det bidrar selvfølgelig til at jeg lærer enda mer og enda raskere. I tillegg setter jeg pris på de mange bra arrangementene, både faglige og sosiale. De bidrar til at jeg trives godt i Oslo og i ny jobb.

"Hva er jenteprosjektet Ada"

Tilbake til forsiden

Du kan kontakte Jenteprosjektet Ada på ada@idi.ntnu.no.

facebook.com/jenteprosjektetAda Link til Jenteprosjektet Adas Facebook-side