Cybele-salen

– Jentenes egen datasal

Jenteprosjektet Ada disponerer en egen datasal som benyttes av alle jentene ved studiene informatikk, datateknologi, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk og robotikk, matematikk og elektronisk systemdesign og innovasjon.

På Cybele kan du for eksempel jobbe med studiene eller slappe av i sofaen med en kopp kaffe, kakao eller te. Vannkoker, kaffetrakter, mikrobølgeovn og kjøleskap står fritt til disposisjon. Salen blir også brukt til kurs, som holdes av Ada eller av sponsorbedriftene våre.

Og siden dette egentlig er en datasal (og ikke bare en selvbetjent kafé) finner du selvfølgelig PC-er og printer her også.

åpning av cybele

åpning av cybele

åpning av cybele

åpning av cybele

 

Hvor finner du Cybele?

Cybele ligger i underetasjen i IT-syd, under Drivhuset.

Gå inn hoveddøra til IT-bygget, forbi auditorium F1 og inn døra til venstre. Ta trappen ned en etasje, gå inn døra til venstre, og fortsett til venstre når du kommer inn døra. Da finner du Cybele til høyre. Denne veien skal være merket. (Cybele er markert som rom 008 på denne tegningen.)

 

FAQ

Hvordan får jeg tilgang til salen?

Du benytter det samme kortet som du bruker ellers på NTNU. Dersom du er student ved et av studieprogrammene informatikk, datateknologi, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk og robotikk, matematikk og elektronisk systemdesign og innovasjo, og ikke har tilgang til Cybele, kan du gå til infohjørnet på Elektrobygget og få ordnet dette. 

Salens historie

Cybele-salen tilhørte opprinnelig jenteprosjektet "Jenter og data" i perioden 1997–2010. Da Jenter og data ble overtatt av Jenteprosjekttet Ada ble også Cybelesalen med som en del av det nye prosjektets eiendeler.

Alle datasalene på Gløshaugen har blitt tildelt kreative navn, som for eksempel Sahara, Vegas, Gobo og Bober. Det var derfor på sin plass at jentesalen også fikk en verdig tittel: Cybele. Navnet er ment å gi assosiasjoner til det engelske ordet cyber, eller kyber på norsk (som i kybernetikk). Cybele er navnet på den greske mytologiens Moderlige Gudinne, hvis egenskaper ofte ble forbundet med den feminine kreativitet. Hun hadde umettelig stor makt over enhver organisme på hele jorden. En Moderlig Gudinne gav liv, men hun tok det også tilbake, da hennes lynne kunne være like godt og velmenende som det kunne være voldelig og skadelig. Med andre ord, Cybele var en mektig dame med temperament.

Det er Jenteprosjektet Ada som drifter Cybele-salen.

Er det noe du lurer på kan du sende en mail til ada@idi.ntnu.no.

 

Samarbeidspartnere i næringslivet