Viral Viral

Prosjekt 2021

Viral Viral

Qianhui Qian

Når: 16. og 30. juli og 13. august
Tid: En visning kl. 18:00 og en kl. 19:00 
Hvor: Planetariet, Vitensenteret i Trondheim
Billetter: Lenker til gratis billetter (Hoopla) i Viral Viral på Facebook 
Billettene blir lagt ut ca. to uker før hver visning. 

Viral Viral på NTNUs kalender

mann som kaster grønt pulver på kvinne inni en sekk.

Qianhui Qian’s Viral Viral består av to filmer: Den første delen er laget tidlig i 2020, før pandemien ble noe vi alle forholdt oss til, og den andre delen er laget et år senere. 

Viral Viral tematiserer hvem vi er som mennesker i en global krise, og hvilke effekter pandemien har hatt. 

Tiden før koronapandemien kan fremstå som et uoppnåelig håp, en utopi som vi alle var en del av, men som vi nå har mistet. Den andre delen av filmen handler om hvordan vi i hverdagen forholder oss til og tilpasser livet vårt ut fra koronapandemien. 

Viral Viral stiller spørsmål om hvorvidt folk under en pandemi, uavhengig av hvor de bor, gradvis vil akseptere og tilpasse seg en ny normal, en ny hverdag. Hvordan forandrer pandemien våre liv, og har vi mennesker fremdeles vår frie vilje i behold? 

Visningen i Planetariet, under kuppelen med en 360 graders digital kino, blir en slags motsetning til det tradisjonelle teateret.

Viral Viral vil kunne gi publikum muligheten til en nærgående opplevelse av hvordan verden ble under pandemien – sett gjennom en kunstners blikk, en kinesisk statsborger i sentrum av begivenhetene.


Qianhui Qian: 

"Min erfaring i den første fasen av pandemien var at de fleste var likegyldige til den, som om den var noe de betraktet som en film på kino. Fordi det var en katastrofe som skjedde i Kina, som var veldig langt unna. Men gradvis klatret katastrofen ut av filmlerretet og kom så nært på at hver og en av oss kunne bli smittet, når som helst. 

Det tiltalende med planetariet er at filmene og bildene som vises, kommer tett på publikum, og det er ikke mulig å trekke seg unna. Jeg håper at dette kan vekke en følelse av empati hos publikum, slik at de får en fornemmelse av mine subtile følelser i denne pandemien."


Om kunstneren

Qianhui Qian 
Foto: Per Stian Monsås

Qianhui Qian er født og oppvokst Shanghai, Kina. Nå bor og arbeider hun i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunstakademiet Trondheim (MFA) 

"Jeg er inspirert av min bakgrunn fra «megastorbyen» Shanghai og opplevelsen av å være i Norge.

Jeg er opptatt av kontraster og har en lidenskap for det ukjente. 

Det spektakulære landskapet i Norge trigger et sterkt ønske i meg om å være tett på naturen, og jeg vil uttrykke kjærligheten, frykten, fremmedfølelsen og nærheten en urban person kan kjenne i møte med natur. Som kunstner forsøker jeg å finne poetiske måter å visualisere følelser og myter."