Kan du stole på hjernen?

Kan du stole på hjernen?

– Onsdag 23. september

Grafikk: Hjerne og spørsmålstegn

I anledning Forskningsdagene 2020 inviterer Litteraturhuset og NTNU til en kveld om hjernen.

Hjernen bearbeider alt vi ser hører, smaker og føler. Men kan vi alltid stole på hjernen?
Hvilke mekanismer styrer vår oppfattelse av verden og oss selv? Hvordan skaper vi mening? Og hva skjer med vår forståelse av omgivelsene ved psykisk sykdom eller når vår psykiske helse får seg en knekk?

Foredrag ved Joan Vidal Crespi med illusjonist og kunstner, Lord Christian (aka Christian Wedøy) etterfulgt av en samtale ledet av psykiater Solveig Klæbo Reitan.

Tid: Onsdag 23. september kl. 19:30. Dørene åpner kl. 19:00
Sted: DIGS

Inngang: 50 kr. Begrenset antall billetter av hensyn til smittevern.

Kjøp billett

Arrangementet på Facebook

Delta digitalt: På grunn av stor interesse er det nå mulig å følge arrangementet digitalt. Kjøp adgang for kr. 30, og du vil bli tilsendt lenke til direkte strømming av arrangementet fra Litteraturhuset.

Medvirkende:

Joan Vidal Crespi, nevrolog og overlege ved nevrologisk avdeling ved St. Olavs hospital.
Joan er PhD-stipendiat ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, NTNU og hovedtema for forskningen hans er ansiktssmerter. Joan har også studert musikk – fiolin og komposisjon.

Fride Flobakk-Sitter, postdoktor ved Institutt for pedagogikk og livslang læring ved NTNU.
Fride forsker innen fagfeltet pedagogisk nevrovitenskap, der man ser på koblingen mellom hjerneforskning, kognitiv psykologi og pedagogikk. Fride er blant annet opptatt av hvordan media gir grunnlag for såkalte “hjernemyter” og hun har skrevet boken Pedagogikk og hjernen (2018), der hun tar for seg noen av våre vanlige misoppfatninger om hjernen.

Solveig Klæbo Reitan er professor ved Institutt for psykisk helse, NTNU og overlege i psykiatri ved St. Olavs hospital.

Forskningsdagene logo.