Alltid beredt?

Forskerfredag på Byscenen

Alltid beredt?

– Fredag 27. september 2019

Grafikk, bilde av kvinne som holder opp en knyttneve. Tekst på bildet er  "Alltid Beredt?"

Forskerfredag på Byscenen: Alltid beredt? - program

I anledning Forskningsdagene 2019 inviterer NTNU til et kunnskapsrikt talk-show på Byscenen med utgangspunkt i kroppens immunforsvar: Hvordan virker dette egentlig? Hva påvirker immunsystemet og hva gjør dette med kropp og psyke?

Hva må vi forsvare oss mot – og hvem har ansvar når noe allikevel går galt?

Vi har invitert fire forskere som skal lære oss noe nytt om immunologi, fysiologiske prosesser, psykisk helse, sykdomsutvikling, vaksiner, antibiotikaresistens, livserfaring og biologiske mekanismer – og noen etiske dilemma knyttet til ny kunnskap om dette.

Samtalen ledes av Per Olav Alvestad, programleder NRK Vitenskap. Han er kjent fra Newton, Ikke gjør dette hjemme, Når kjemien stemmer, Norges tøffeste, Schrödingers katt og Viten og Vilje.

Musikk ved Ada Mathea Hoel (vokal) og Jonas Ehnroth (gitar).

Dette blir garantert spennende og lærerikt. Vi ser frem til å se deg der!

Forskerfredag er gratis og åpent for alle over 18 år.
MERK! Dørene åpner 18:45 - arrangementet begynner 19:30.
Vi oppforder folk til å komme tidlig da det kan bli fullt.


Deltakere:

Solveig Klæbo ReitanSolveig Klæbo Reitan er lege, spesialist i psykiatri og har doktorgrad i immunologi.
Hun jobber som overlege på St. Olavs hospital og som førsteamanuensis ved Institutt for psykisk helse, NTNU. Hun forsker blant annet på sammenhenger mellom immunsystemet og psykisk helse.

Linn Okkenhaug GetzLinn Okkenhaug Getz er lege og professor ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU. Hun er interessert i  for sammenhengene mellom livserfaringer og helse og de involverte, biologiske mekanismene. Linn er opptatt av primærhelsetjenestens og fastlegenes rolle og muligheter. Som lege har hun erfaring fra allmennmedisin, psykiatri og bedriftshelsetjeneste i Norge og på Island. 

Lars Øystein Ursin Lars Øystein Ursin er førsteamanuensis og forsker ved Institutt for samfunnsmedisin og Institutt for filosofi, NTNU. Han arbeider med forskning og undervisning innen etikk, som bioteknologiens etikk, forskningsetikk, medisinsk etikk, dyreetikk og empirisk etikk. Han arbeider tett opp mot praktikere, klinikere og forskere med etiske spørsmål i ulike virksomheter – som nyfødtmedisin, helseundersøkelser og gravferd.

Magnus Steigedal Magnus Steigedal  er forsker innen mikrobiologi og er tilknyttet Senter for molekylær inflammasjonsforskning (CEMIR), NTNU. Han ønsker å finne ut hvordan skadelige bakterier finner angrepspunkter i vårt immunforsvar og han ønsker å bruke den kunnskapen for å utvikle nye antibiotika.

Arrangører

Forskningsdagene logo.

Info

Tid: Fredag 27. september, kl.19:30 (dørene åpner kl. 18.45)
Sted: Byscenen, Trondheim
Gratis adgang: Du trenger ikke billett – først til mølla gjelder!
Aldersgrense: 18 år
Arrangør: NTNU og Trondheim kommune. 

Hold deg oppdatert på arrangementet (Facebook)

Legg arrangementet i din kalender.