Forskerfredag webbanner

Forskerfredag på Byscenen 2018

Unormal?

Hva er normalt, hva er sunt , hva er sykt og hva er sant?

Trondheim kommune og NTNU inviterer til kunnskapskveld på Byscenen om oppvekst og helse.

Vi har invitert fem eksperter som jobber med barn og unge. De skal lære oss noe nytt om kropp, psykisk helse, genetikk, spisevaner, kroppspress, sårbarhet, styrke, formbarhet, seksualitet, familien, avvik og normalitet. Dette blir garantert spennende og lærerikt. Vi ser frem til å se deg der!

Samtalen ledes av Solveig Hareide, programleder i NRK.

Sigurd Brørs AKA The Brørs spiller smakebiter fra hans kommende plate Pappapop.


Deltakere:

Hans Andreas KnutsenHans Andreas Knutsen er psykologspesialist og jobber i Barne- og familietjenesten i Trondheim kommune. Hans Andreas har erfaring fra DPS, familievernkontor og barnevernsinstitusjon. Hans faglige interesse er samfunnspsykologi, som han også har spesialisert seg innen.


Silje SteinsbekkSilje Steinsbekk er professor ved Institutt for psykologi og spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi. Hun er nestleder i forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT), en studie som i ti år har fulgt rundt 1000 Trondheimsbarn og deres foreldre. Silje har forsket på spisevaner hos barn og har i mange år jobbet med behandling av fedme hos barn og unge ved St. Olavs hospital.


Beate HygenBeate Hygen er forsker ved NTNU Samfunnsforskning og har en doktorgrad i psykologi. Beate er også tilknyttet forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT). Hun har forsket på gener og miljø-interaksjoner siden 2010 og forsker også på gaming (dataspill) hos barn og unge.


Pål BørmarkPål Børmark er utdannet barnevernspedagog og familieterapeut. Han er ansatt som spesialkonsulent i Omsorgsenheten i Trondheim kommune og jobber som teamkoordinator ved Link, som er et barnevernstiltak som skal forhindre eller forkorte plassering utenfor hjemmet. Pål har arbeidet innen barnevern siden 1995, og har erfaring fra undervisning, veiledning og familieterapi.


Kai Løvendahl MogstadKari Løvendahl Mogstad er lege og spesialist i allmennmedisin og universitetslektor ved NTNU. Hun er forfatter av boken Kroppsklemma, som blant annet omhandler kroppspress i et samfunnsperspektiv og hvordan foreldre og samfunn kan og bør veilede barn og unge som vokser opp i dag. Kari er en aktiv samfunnsdebattant og skribent og hun er særlig opptatt av mor- barn-helse og barn og unges levevilkår.


Wed, 16 Jan 2019 12:21:02 +0100

Forskningsdagene logo.

Tid: Fredag 28. september, kl.19:30 (dørene åpner kl. 18.45)
Sted: Byscenen, Trondheim
Gratis adgang: Du trenger ikke billett – først til mølla gjelder!
Aldersgrense: 18 år
Arrangør: NTNU og Trondheim kommune. 

Hold deg oppdatert på arrangementet (Facebook)

 

Webbanner NTNU Helse: tematisk satsingsområde 2014-20023
 

Logo Trondheim kommune