Deltaker i FGP 2018

Forsker Grand Prix 2018

Theo L. Winther

Fakultet for medisin og helsevitenskap | Institutt for klinisk og molekylær medisin

Theo L. WintherMitt tema

Er svulsten farlig eller er svulsten ikke farlig?

Hva er viktigst for å avgjøre om en hjernesvulst er farlig eller ikke? Dersom du tenker at det er pasientens alder, svulstens størrelse eller hvordan svulsten ser ut i mikroskopet, da er du ikke alene – men, i følge forskningen ved vår forskningsrgruppe tar du feil.

Mens noen svulster utvikler seg til alvorlig sykdom, vil andre svulster aldri gi pasientene plager og trenger ikke behandling. Med hjelp fra pasienter ved St. Olavs Hospital har vi funnet et protein som kanskje kan skille mellom disse svulstene på et tidlig stadium. Her vi rett, kan vi redusere andelen pasienter som får alvorlige og livslange bivirkninger av kreftbehandling, samtidig som vi gir flere gode leveår.

Litt om meg

Jeg er fra Narvik, veldig glad i legevitenskap og må innrømme at det meste av tiden min går enten til medisinstudiene, jobb ved St. Olavs Hospital eller forskning. Ut over det er jeg glad i å være i aktivitet og lar sjelden en mulighet til å trene gå fra meg. Når jeg skal slappe av foretrekker jeg å være med venner, lage spennende retter på på kjøkkenet og se en god film.

Forsker Grand Prix logo

 

Arrangører

NTNU logo

Forskningsdagene logo.

Kontakt

Gunnar Kåre Hansen
Epost gunnar.k.hansen@ntnu.no
Mobil 915 66 365