Deltaker FGP 2018

Forsker Grand Prix 2018

Sina Shaddel

Fakultet for ingeniørvitenskap | Institutt for bygg- og miljøteknikk

Sina ShaddelMitt tema

Avløpsvann – penger rett i do

Avløpsvann inneholder vann, fosfor, kalium, nitrogen og energi. Dette er ressurser som vi trenger i hverdagen. Det betyr at vi bruker mange penger på å bli kvitt ressurser vi egentlig burde bruke om igjen. Vi må derfor tenke på hva vi kan gjøre for å ikke kaste bort både penger og ressurser. Ville det ikke vært bedre om vi tok vare på ressursene og verdiene i stedet for å sløse dette bort hver dag?

Jeg jobber med å utvinne og utnytte disse ressursene. Hovedmålet i mitt prosjekt er å finne nye prosessløsninger for å gjenvinne fosfor og nitrogen fra avløpsvann. I dag kaster vi rett og slett penger rett i do. 

Litt om meg

Et nytt kapittel i livet mitt startet for fire år siden i Trondheim. Jeg jobber først for noen norske firmaer, og begynte på doktorgraden to år etter. En enkel regel gjelder i mitt liv: Hvis jeg kommer over noe jeg ikke har lest eller hørt om før, vil jeg vite mer om det.

Jeg er interessert i fysikk, psykologi og litteratur. Jeg bruker fritiden min i naturen, leser bøker og liker godt selskap med familie og venner.

Forsker Grand Prix logo

 

Arrangører

NTNU logo

Forskningsdagene logo.

Kontakt

Gunnar Kåre Hansen
Epost gunnar.k.hansen@ntnu.no
Mobil 915 66 365