Deltaker i FGP 2018

Forsker Grand Prix 2018

Ida Malén Gabrielsen

Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap | Institutt for pedagogikk og livslang læring

Ida Malén GabrielsenMitt tema

Medarbeiderdrevet innovasjon

Ordet innovasjon kan lede tankene våre til noe ekstraordinært, for eksempel til en oppfinnelse utenom det vanlige, eller få oss til å tenke på teknologi. Innovasjoner kan lede frem til nye produkter, men innovasjoner kan også lede frem til nye prosesser eller tjenester som har stor betydning individuelt og samfunnsmessig. For at en idé skal kunne bli en innovasjon må den settes ut i praksis, den må ha en ny effekt eller betydning, og den må representere et brudd, for eksempel med tidligere praksis.

Kjernen i medarbeiderdrevet innovasjon er at alle ansatte har idéer, erfaringer, kunnskap og kompetanse som kan bidra til innovasjon i en organisasjon.

Jeg forsker på hvordan det oppleves for ansatte i en kommunal helsetjeneste å være i en medarbeiderdrevet innovasjonsprosess på eget arbeidssted, og ser på betydningen av autonomi, organisasjonskultur og ledelse i en medarbeiderdrevet innovasjonsprosess.

Litt om meg

Jeg er glad i å fylle fritiden min med yoga, venner, gode samtaler og morsomme opplevelser. Kulturopplevelser, naturopplevelser og leseopplevelser gir meg mye glede. Jeg er interessert i politikk og samfunnsliv, og drømte om å bli politiker som barn. Jeg bor sammen med sønnen min Oscar på 7 år, og det er uten tvil han som fyller livet med de aller fineste øyeblikkene.

Forsker Grand Prix logo

 

Arrangører

NTNU logo

Forskningsdagene logo.

Kontakt

Gunnar Kåre Hansen
Epost gunnar.k.hansen@ntnu.no
Mobil 915 66 365