Bjørn J. Villa

Bjørn J. Villa

«Ditt internett»

Institutt for telematikk, Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME), NTNU

Portrettfoto av Bjørn J. Villa som deltar i Forsker Grand Prix 2013. Jeg er født og oppvokst på Vikebukt som er ei lita bygd i Møre og Romsdal. Jeg flyttet til Trondheim i 1992 for å studere telematikk (IKT) ved NTH, og har siden bodd i byen. Min «40-årskrise» i 2010 besto av at jeg så gjerne ville lære mer om mitt fag, og da spesielt om hvordan fremtidens tjenester på internett burde lages. Det naturlige valget for meg å begynne på en doktorgrad ved NTNU.

I min forskning ser jeg på metoder for å gjøre brukeropplevelsen for internett-tjenester bedre, og da spesielt for det vi bruker nettet til når vi er hjemme.

Internett blir stadig viktigere på jobb og hjemme. Vår hverdag formes, og tildels styres, av de tjenester og muligheter som tilbys på internett. Individuell brukeropplevelse avgjøres av mange ting, deriblant også en del tekniske aspekter. Mye av vår bruk av internett skjer mens vi er hjemme, og da gjerne samtidig med andre familiemedlemmer.

I denne situasjonen kan vi oppleve at ting påvirker hverandre på en tilfeldig og svært uheldig måte. Et bedre internett bør ha mekanismer som reduserer denne effekten, og bidrar til at du som nettbruker blir mer fornøyd.

Tilbake til hovedsiden.