Prosjekt- og Masteroppgave

Prosjekt- og Masteroppgave

Det er meget populært for bedrifter å samarbeide med NTNU om studentenes prosjekt- og masteroppgaver. Dette er en fin måte å etablere kontakt med studenter med samme interesser som bedriften. Nedenfor følger informasjon om hvordan et slikt samarbeid kan opprettes.

Dersom din bedrift ønsker å foreslå en oppgave kan det være lurt å ta en titt på de siste årenes Prosjekt- og Masteroppgaver samt PhD.-prosjekt. Disse vil gi et godt innblikk i aktuelle temaer og områder det kan foreslås oppgaver innenfor. Oppgavene som foreslås skal helst ha en sammenheng med PhD-prosjektene og forskningen fagmiljøet på NTNU utfører.

Årets oppgaver finner du til nede til høyre på siden.

Viktige momenter:

  • Det påpekes at det er NTNUs ansvar å tilby oppgaver overfor studentene. NTNU vil sørge for oppgaver knyttet til alle studiets fagområder og med en lang rekke forskjellige anvendelser. Oppgavene kan innebære samarbeid med en bedrift, forskningsinstitusjon eller annen organisasjon utenfor NTNU. NTNU tar derfor gjerne i mot innspill og forslag fra næringsliv eller studenter.
  • Næringsliv eller studenter kan hver for seg levere forslag til tema for prosjektoppgave overfor faglærer. Dette må i så fall gjøres innen fristen 1. mars. Det er da opp til faglærer å vurdere om det er aktuelt å gå videre med forslaget. Til grunn for vurderingen ligger forslagets potensial med hensyn på faglig nivå, og hvorvidt det passer inn i forhold til pågående forskningsaktivitet
  • Bedrifter kan ta direkte kontakt med faglærer eller emnekoordinator (se oversikt på neste side), eller eventuelt kontakte koordinator i EnergiKontakten som vil forsøke å finne en aktuell faglærer.
  • NB! Det er ikke ønskelig at studenter avtaler prosjektoppgave direkte med bedrift. Oppgaver foreslått av studenter eller bedrifter må utarbeides i samarbeid med, og godkjennes av, faglærer for å bli tatt med på listen. Det er således ingen garanti for at forslaget tas med. Dersom oppgaven godkjennes kan den forhåndsreserveres.
  • Antall oppgaveforslag er alltid høyere enn det antall oppgaver det er behov for. I tillegg er det viktig at prosjektoppgaven er på rett faglig nivå, og at den passer inn i forhold til den pågående forskningsaktiviteten (*). Vi gir derfor ikke noen garanti for at oppgaveforslag vil bli akseptert.

Samarbeidet

Samarbeidet kan fungere på mange forskjellige måter. I noen tilfeller stiller bedriften med en biveileder og tilbyr studenten en arbeidsplass hos bedriften. I andre tilfeller bidrar bedriften med ting som forsøksutstyr, programvare og tallmateriale som studenten trenger for å gjennomføre oppgaven. Det er viktig at bedriften på forhånd har tenkt igjennom hva slags type samarbeid de ønsker, og at dette diskuteres med faglærer.

 

Prosjekt- og masteroppgaver

Prosjekt- og masteroppgaver

Infoskriv

Infoskriv

Energikontakten har laget et inforskiv ment for bedrifter som er interessert ønsker å komme med prosjekt- og master-oppgaver.

Infoskriv om prosjekt- og masteroppgaver 

Fagpersoner ved NTNU

Fagpersoner ved NTNU

Kontakt oss