Styrketrening

Cardiac Exercise Research Group

Ofte stilte spørsmål om styrketrening

  1. I form til sommeren?
  2. Styrketrening for eldre?

I form til sommeren?

Hei! Sommeren er rett rundt hjørnet, og jeg lurer veldig på hva som er den beste treningen for en slankere og strammere kropp, hurtigst mulig? Skjønner at ikke "sommerkroppen" kommer på et blunk, men får så lite motivasjon, når jeg ikke ser resultater. Synes også det er vanskelig å få motivasjon til å starte, er så vanskelig å komme i gang synes jeg.

Svar: Mange vil tro at sit-ups osv. er det som skal til for å bli fit til sommeren. Det handler nok for de fleste av oss heller om å bruke mer kalorier enn vi stapper i oss.... da renner fettet av. Prøv 4x4 - oppskriften finner du her - du vil raskt merke framgang - kjør på... det er lenge til juli enda...

Tilbake til toppen


Styrketrening for eldre?

Kan eldre også trene styrke på samme måte som yngre?

Svar: I utgangspunktet kan eldre trene akkurat som yngre mennesker, like tungt og like hardt. Mange eldre begrenses av manglende muskelmasse og skulle med fordel kommet i gang med styrketrening. Det ville gjort hverdagen lettere for mange eldre. Alt tyder på at eldre har samme utbytte av trening som yngre mennesker, og det er aldri for sent å komme i gang. Vi anbefaler styrketrening som øker muskelmassen, det vil si at man trener med så tunge vekter at man maksimalt klarer 8-12 repetisjoner. Til å begynne med er én serie med 8-12 repetisjoner nok, men etter hvert som man blir sterkere, kan man med fordel kjøre 2-3 serier.  

Tilbake til toppen

 


Kontakt oss

Facebook