Ingen endring for Senter for psykisk helse
Ingen endring for Senter for psykisk helse
Ingen endring for Senter for psykisk helse
Senter for psykisk helse trenger litt mer tid, og planleggingsfasen blir dermed forlenget. Det medfører derimot ingen endringer for realiseringen.
Skrevet av: Janne S. Almhjell
Vedtak og anbefaling videre
Styret ved St. Olav vedtok torsdag 22. september å utsette lånesøknaden for byggeprosjektet med ett år. Dette betyr at finansiering søkes om i statsbudsjettet for 2025 i stedet for 2024.
Utsettelsen begrunnes først og fremst i ønske om å sikre en stabil og robust fremdrift for prosjektet videre. Anbefalingen går i hovedsak ut på at tidsplanen revideres noe i den fasen prosjektet er i, slik at prosjektorganisasjonen får tid til å jobbe godt med fremdriften i den fasen prosjektet er i per i dag. Arbeidet med ny tidsplan er påbegynt og målet er å presentere dette for St. Olav sitt styre medio 2023.
Trekker i samme retning
Utsettelsen kan medføre noen endringer for prosjektet. Status og fremdrift blir fortløpende oppdatert på prosjektsiden for Senter for pykisk helse.
- Det er viktig å presisere at realiseringen av senteret står ved lag, og for å sikre det beste utgangspunktet for videre planlegging, er det noen ganger nødvendig å ikke gå for fort frem. Alle vurderinger som er gjort, trekker i samme retning, understreker Jostein Grytdal, prosjektleder for Senter for psykisk helse ved NTNU Campusutvikling.
Dette jobbes det videre med fremover:
- Revisjon av fremdriftsplan
- Ferdigstilling av konseptrapport med skisseprosjekt
Les mer om Senter for psykisk helse
Om Senter for psykisk helse
Om Senter for psykisk helse
- Senter for psykisk helse er en viktig del av NTNUs samling av campus, hvor en gjennom geografisk samling av fagmiljøer skal styrke forskning, utdanning og innovasjon ved universitetet.
- NTNUs fagmiljøer vil gjennom samlokalisering og sambruk kunne oppnå flere og bedre måter å drive forskning og utdanning på, i tillegg til å bidra til deling av kunnskap, kompetanse og erfaring på tvers av fagmiljøene og med St. Olavs hospital.
- Senteret skal ligge på Øya og blir dermed en del av helse- og sosialfagklyngen.
- NTNU, St. Olavs hospital, Helse Midt-Norge RHF og Sykehusbygg jobber med Senter for psykisk helse sammen i en felles prosjektorganisasjon. St. Olavs hospital er byggherre og Sykehusbygg er innleid som prosessledere for byggeprosjektet.
- Metier OEC, Nordic – Office og Architecture og Norconsult bistår i planleggingen og utformingen av senteret.
- Planlagt ferdigstillelse 2028. Prosjektmodellen er delt inn faser med milepæler og leveranser, og er samstemt med prosjektmodellen for NTNUs campusutvikling. Se mer om fremdrift og hvordan arbeidet organiseres: Slik jobber vi med Senter for psykisk helse
- Fagmiljøer og enheter som skal inn i senteret:
NTNU: Institutt for psykologi ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og Institutt for psykisk helse ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.
St. Olavs hospital: Akutt- og mottaksfunksjon for rus og psykisk helse, akutte døgnplasser for rus og psykisk helse for voksne, unge og barn, elektive døgnplasser for barne- og ungdomspsykiatri, spesialiserte funksjoner, døgnplasser for elektiv avrusning, alderspsykiatri, enhet for psykisk helse og rus i somatikken og forskning og utdanning.