Teknologiuka for jenter er et nytt arrangement ved NTNU og erstatter de tidligere arrangementene Teknologicampen og Jentedagen.

Les mer om Teknologiuka for jenter


Gruppebilde, deltagere Teknologicamp 2015
Logo med link til Facebook-side for teknologicamp Logo med link til Instagram for teknologicamp

Det er nå for sent å søke på Teknologicampen 2017.

Går du andre eller tredje år på videregående skole og tar matematikk R1 eller R2, og i tillegg er interessert i teknologi kan du søke om å bli med på en spennende og motiverende 3-dagers Teknologicamp i Trondheim. På Teknologicampen treffer du 180 jevnaldrende jenter og får mulighet til å delta på spennende foredrag og workshops (vi nevner hacking, roboter, programmering av spill og trafikklys, artificial intelligence) Du vil møte NTNU-professorer og mingle med noen av Norges ledende IKT-bedrifter, som vil fortelle hvordan det er å jobbe i en av verdens mest fremtidsrettede bransjer. 

Program Teknologicamp

 

Se bilder fra Teknologicamp 2016

Se film fra Teknologicamp 2015 (på engelsk)

Se film fra Teknologicamp 2013

 

Hei! Vi heter Hege, Phrida, Kamilla, Ingvild, Mathilde, Elsda, Vilde, Hege L, Sarah, Agnete, Felicia, Marie og Henrietta. Vi studerer informatikk, data, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk og elektronisk systemdesign ved NTNU Trondheim og vi jobber i Jenteprosjektet Ada. 

Vi husker selv hvordan det var å gå i 2. og 3. klasse og hvor vanskelig det var å måtte bestemme seg for videre studier. På Teknologicampen er vi og mange andre IKT-studenter med fra start til slutt. Vi kan svare på alle mulige spørsmål om studier og studieliv. Mange av oss har selv deltager på Teknologicampen og valgte å starte på et IKT-studium ved NTNU. IKT er fremtiden!

Program

På Hackerspace, Teknologicamp 2015

Programmet for Teknologicampen 2017 er nå nesten klart. Det blir spennende workshops med innføringskurs i hacking samt  koding av trafikklys, og programmering av egne spill og roboter. Mange spennende presentasjoner står på programmet og vi viser deg både NTNU og Trondheim og inviterer til festmiddag på Studentersamfundet.

Program Teknologicamp

Disse studieprogrammene vil du lære mer om på Teknologicampen:
Datateknologi
Kommunikasjonsteknologi
Kybernetikk og robotikk
Elektronisk systemdesign og innovasjon
Bachelor Informatikk
 

Hvem kan delta?

Robotworkshop, Teknologicamp 2015

Campen er åpen for jenter i 2. og 3. klasse på videregående skole, som tar eller har tatt matematikk R1 eller R2. Vi søker smarte, kreative jenter som vil vite mer om de mange mulighetene en utdanning innen IKT byr på. Vi søker jenter som har lyst til å bli kjent med andre jenter med interesse for teknologi og realfag. Vi søker jenter som vil bli bedre kjent med Trondheim, NTNU og studiene her. Det er ikke et krav at du kan programmere eller har kjennskap til IKT fra før.

Om campen

Programmering av trafikklys, Teknologicamp 2015

NTNU betaler:

  • Reise til Trondheim1
  • Overnatting på hotell, i flermannsrom
  • Gratis mat

Se "Praktisk informasjon" og "Ofte stilte spørsmål" for mer informasjon.

1 Billigste reisemåte inntil kr 2000,–. For deltakere fra Finnmark dekker vi inntil kr 3000,–

Se bilder fra Teknologicampen 2015
Se film fra Teknologicampen 2013
Se film om Teknologicampen 2015 (på engelsk)
 

Hvordan søker jeg?

På forelesning, Teknologicamp 2015

Du kan lese mer om hvordan vi velger ut søknader her.

Søknadsfristen gikk ut 25.september

 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne på e-post ada@idi.ntnu.no eller på Facebook. Her finner du en presentasjon av de som arrangerer Teknologicamp for jenter.