– Jeg snakker oftere om jobberfaring enn karakterer

Stine Vedvik jobber som innholdsprodusent i Engage ved siden av studiene. Foto: Sofie Sæthern
Stine Vedvik tar en master i medier, kommunikasjon og IT ved NTNU. Snart er hun ferdig med å studere, og hun er allerede godt i gang med jobbsøkerprosessen. Det tok ikke lang tid før hun merket at det lønner seg med erfaring ved siden av studiene.

Da Stine Vedvik startet på master utdanningen sin ved NTNU fant hun fort ut at hun ville engasjere seg i noe ved siden av studiene. Hun endte opp med å ta et verv i Kommunikasjonsforeningen Student Trondheim, som senere skulle vise seg å åpne flere dører.

– I dette vervet fortalte min nåværende kollega at Engage Centre søkte innholdsprodusenter. Så da tok jeg kontakt, og fikk avtalt et intervju. Jeg vil si at det er et godt eksempel på at det lønner seg å være med i frivillig verv, da det plutselig kan dukke opp muligheter i det nye nettverket man får!

Dette resulterte i at Stine fikk jobb som innholdsprodusent i Engage Centre. Engage har blant annet som mål å utvikle entreprenørielle ferdigheter og tankesett blant studenter. Jobben som innholdsprodusent innebærer blant annet å intervjue, skrive artikler, lage videoer til sosiale medier og dekke arrangement. 

– Det er så utrolig mye kult og spennende som skjer, med alt fra pitchekonkurranser for studentdrevne oppstartsbedrifter, til interessante doktorgradsavhandlinger som skrives av stipendiatene hos Engage. 

Erfaring fra jobb fremfor karakterer

Selv om Stine nå har fått god erfaring som innholdsprodusent, var det ikke alle arbeidsoppgavene hun var like kjent med fra før. 

– Jeg var nok minst forberedt på å intervjue og skrive artikler, siden dette var noe jeg ikke hadde gjort før. Det er veldig annerledes å skrive skoleoppgaver, sammenlignet med å skrive fengende nyhetsartikler. 

En annen ting hun ikke hadde så mye kjennskap til var entreprenørskap. Likevel trekker hun fram at det var en fordel å ikke ha så mye kunnskap om entreprenørskap og innovasjon fra før av, fordi det gjorde at hun hadde flere spørsmål til de hun snakket med. Selv om hun har møtt på noen utfordringer, så påpeker Stine at det å ha en jobb ved siden av studiene har en rekke positive sider. 

– Nå som jeg snart er ferdig med masterstudiet og er i jobbsøkerprosessen, legger jeg merke til at jeg mye oftere forteller om erfaringer fra verv og deltidsjobber enn karakterer og fag. 

Trenger ikke å være studierelevant

Erfaringen med å ha en studierelevant jobb ved siden av studiene er noe hun vil anbefale til andre som vurderer det samme, men hun påpeker at det må ikke nødvendigvis være studierelevant for at det skal bli nyttig for en fremtidig jobb. 

– Søk på noe som du interesserer deg for! Erfaring er fint å ha uansett om det kanskje ikke oppleves som relevant for din retning, og det kan ofte føre til at man møter nye folk og miljøer som tilbyr andre muligheter senere. 

Hun avslutter med å si at innholdsproduksjonen til Engage nå er på jakt etter flere medarbeidere, og oppfordrer de som synes dette hørtes spennende ut til å søke her på NTNU Bridge