– Spark* er den perfekte jobben å kombinere med skole

Foto: Privat
Gjennom sin jobb i Spark* NTNU har Victoria Jenserud blant annet fått ledererfaring og et stort nettverk, og fordelene stopper ikke der: – Det er egentlig som et lønnet verv, du har så mye kreativ frihet til å bidra inn og skape endring.

Med en bachelor i digital forretningsutvikling og en pågående master i entreprenørskap på NTNUs Entreprenørskole så var det ikke noe tvil om at en jobb i Spark* NTNU var et godt valg for Victoria. Innad i Spark* har hun hatt flere ulike hatter, blant annet promoteringssjef og nå sosiale medier ansvarlig. 

– Jeg hadde egentlig planer om å slutte i Spark*, fordi jeg hadde jobbet der et år og hadde litt lyst til å prøve noe annet, men det var litt vemodig å slutte. Så jeg valgte heller å gå inn i en lavere stilling som ikke hadde lederansvar, så nå er arbeidsoppgavene mine egentlig å skape innhold, by på meg selv, og være litt ansiktet utad.

Kan bidra fra skolen

For Victoria, i likhet med mange andre studenter, har det alltid vært viktig å ha en jobb ved siden av studiet. Tidligere har hun blant annet jobbet i klesbutikk og som telefonselger, men hun fant etterhvert ut at disse jobbene ikke gikk så godt overens med timeplanen.

– Det hørtes veldig ålreit ut med Spark* som en deltidsjobb, siden den var fleksibel og kunne gå inn i skolehverdagen slik at jeg kunne bidra mens jeg var på skolen.

Gjennom sitt arbeid i Spark* får Victoria være med på å gi studenter mer erfaring med entreprenørskap, og hjelper dem med å videreføre de ideene de har. 

– Det kan være hva som helst. Det kan være isbiter som ikke smelter eller en rakett som skal til månen, så vi hjelper dem med å se at det finnes muligheter for å kommersialisere det her. Selv om du er fersk student så har du mulighet til å jobbe med noe som du har skapt selv. 

Du kan mer enn du tror

Da Victoria først fikk jobben i Spark* visste hun lite om innovasjonsmiljøet, men det tok ikke lang tid før hun hadde tilegnet seg en rekke nye erfaringer som hun vil ta med seg videre i karrieren. 

– Jeg kjenner at jeg har vokst veldig på disse to årene hvor jeg har vært ansatt på NTNU, og det å kunne bidra inn har vært veldig givende. 

Til andre som kunne tenke seg en relevant jobb ved siden av studiene har Victoria særlig to tips. Først og fremst: Tro på deg selv!

– Man må ikke underselge seg selv. Da jeg begynte her første året og kom til Trondheim hvor jeg ikke kjente noen så tenkte jeg "jeg har bare gått videregående, jeg har ikke gjort noen ting". Og det måtte jeg bare legge veldig fort fra meg, fordi de fleste tenker akkurat det samme og det er veldig tullete, fordi man kan ofte mye mer enn man tror. 

Når det kommer til selve søknadsteksten så oppmuntrer hun alle til å ta med alt du synes er viktig. 

– Hvis du bryr deg om det så lønner det seg å skrive om det. Kanskje det ikke er helt relevant til akkurat den stillingen, men hvis du mener at det har vært med på å bygge deg som person så ville jeg tatt det med.