Studentmedarbeider

Expires
Education level
Started bachelor/master (1.-3. yr)
Started master (4.-5. yr)
Completed Bachelors degree
Field of study
Computer Science and Information Technology
Type
Part-time work
Summer work
Work place
Dronningens gate 40
Responsibilities
Analytics, Computing and Reporting
IT – Development and Design
Technology- and Product development
County
Oslo
How to apply

Vi har data og vi trenger din hjelp til å lære dem opp. Bli med som studentmedarbeider i Ruters AI-lab!  Fremtidens mobilitetstjenester skapes gjennom innovasjon. Ruter tilbyr bærekraftig bevegelsesfrihet for alle borgere i Oslo og deler av Viken. Data er drivstoffet som driver denne utviklingen. Kunstig intelligens er sentralt i å forvandle digitale tjenester til å bli mer intelligente. 

Vil du være med å sette det du har lært ut i live?  Vi søker 4 studenter til sommerengasjement i vår AI-lab!  I sommer kan du forvente å jobbe med prosjekter som: 

 • Fremkommelighet: Vi ønsker å predikere ETA for busser i sanntid basert på egne historiske data og sanntidsdata kombinert med andre datakilder som Yr, Statens Vegvesen m.fl.   
 • Plandata: Ruteplanleggerne våre legger statiske planer for alle ruter. Her angis bl.a. ankomst- og avgangstidspunkter mellom forskjellige stoppepunkter. Det er i dag ingen feedback loop. Vi har plandata og data om hva som faktisk skjedde, og vi ønsker å trene modellen til å predikere avvik mellom plandata og faktisk situasjon slik at dette kan brukes for bedre ruteplanlegging i neste omgang.   
 • Passasjertelling: Undersøke muligheter for å bruke kamerafeed fra bussene og gjennom utforskning/POC se om det er mulig å telle antall passasjerer og bruke dette som en tilleggskilde til kapasitetsberegninger. 

Om Ruters AI-lab  Ruter har en innovasjonslab for kunstig intelligens. Vi inviterer studenter til å jobbe med prosjekter som kan levere verdi for Ruter og våre reisende, samtidig som vi tilbyr frihet til eksperimentering og kreativitet.  Vi startet vår AI-lab sommeren 2020. Siden den gang har studenter gjennom sommerjobb og videre deltidsjobb blant annet skapt følgende: 

 • En kraftig, norsk NLP-tjeneste (sentimentanalyse, clustering, prediksjon, dataanonymisering, m.m.)   
 • En epost-basert AI-bot som svarer på kundehenvendelser   
 • Kapasitetsprediksjon gjennom maskinlæringsalgoritmer   
 • Imputasjonsmodeller for å rense data ved bruk av ML   
 • Skape innsikt gjennom bruk av Power BI. En del av suksessen ved vår AI-lab har vært kort vei fra tanke til produkt. Vi søker det som er good enough for now and safe enough to try .    

Praktisk informasjon 

Du må kunne jobbe fra midten av juni til midten av august, med mulighet for en kortere ferie i denne perioden. Teamets sammensetning og dynamikk er et suksesskriterium. Det er derfor viktig for oss å få et godt inntrykk av hvem du er og hva som driver deg.  

Du blir ansatt i et sommerengasjement i Ruter, men vi er åpne for muligheten til å videreføre engasjementet gjennom høstsemesteret i en 20% stilling.  Send oss en søknad – fortell oss om hvorfor du er den kandidaten vi leter etter! Skrive gjerne på norsk eller engelsk – arbeidsspråket vårt er en miks av begge, så det er greit at du behersker begge språk. Legg ved vitnemål, karakterutskrifter og relevante attester. Har du en link til GitHub? Send med den også!  Vi håper at verden åpner opp og at vi kan sitte sammen i våre lokaler ved Jernbanetorget i Oslo.

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanningsløp - pa?ga?ende bachelor- eller mastergrad (f.eks. informatikk, matematikk, statistikk)  
 • Kunnskap om kunstig intelligens med vekt pa? tekstanalyse (Natural Language processing) eller maskinlæring.
 • Bør beherske Python og ha generell programmeringskompetanse (Java, bash scripting, sql, linux, etc)  
 • Bør beherske utvikling av dashboards for eksempel ved bruk av Grafana, Power Bi eller noen andre utviklingsspra?k.  
 • Du ma? beherske norsk og engelsk. 

Vi tror du er slik

 • Du brenner for faget, og det vises på deg. Ikke nødvendigvis som den utadvendte og uttrykksfulle typen - men deg trenger vi også. Noen formulerer seg best gjennom kode. Vi trenger alle typer. Ambisjon, kreativitet og engasjement kommer til uttrykk på så mange måter. 
 • Du er nysgjerrig på å lære nye teknologier for eksempel skytjenester (AWS), kubernetes, gitlab ci/cd, etc. 
 • Du trives med å jobbe i et team, og bidrar på din måte for at det skal fungere godt. 

Vi tilbyr

 • Mulighet til å jobbe i Ruters AI-lab som består av data plattform (streaming data fra Kafka, datavarehus), Python-miljø for bruk av maskinlæring, data engineering samt Grafana/power BI for dashbords og innsikt. 
 • Interessante og utfordrende oppgaver 
 • Fleksibel arbeidstid 

Om arbeidsgiveren

Ruters visjon er å skape bærekraftig bevegelsesfrihet i hovedstadsområdet. Det gjør vi ved å planlegge, videreutvikle, bestille og markedsføre et effektivt og miljøvennlig kollektivtrafikktilbud.

Vi er en viktig samfunnsaktør som bidrar til å gjøre hovedstadsområdet til et attraktivt område å bo, arbeide og feriere i. For å lykkes også i fremtiden utvikler vi nye løsninger og kundetjenester sammen med kundene.

Daglig foretas det mer enn én million reiser med Ruters tilbud, det tilsvarer 55 % av kollektivtrafikken i Norge. Vi er 300 ansatte, har en omsetning ca 8,5 milliarder og holder til i Oslo sentrum. Ruter eies av Oslo kommune (60 %) og Viken fylkeskommune (40 %).

Education
Applied Computer Science
Computer Engineering
Computer Science
Digital Business Development
Digital Infrastructure and Cyber Security
Digital Collaboration
Electronics Systems Design and Innovation
Computational Color and Spectral Imaging (COSI)
Industrial Cybernetics
Information Technology
Information Security
Informatics
Engineering and ICT
Embedded Computing Systems
Communication Technology
Cybernetics and Robotics
Marine and Maritime Intelligent Robotics
Programming
Security and Cloud Computing
Simulation and Visualization
Webdesign
Web Development