Vil du jobbe med cyberoperasjoner?

Expires
Education level
Started bachelor/master (1.-3. yr)
Started master (4.-5. yr)
Completed Bachelors degree
Completed Masters degree
Field of study
Mathematics, Physics, and Nanotechnology
Computer Science and Information Technology
Type
Full-time work
Work place
Lutvann
Responsibilities
Analytics, Computing and Reporting
Research and Development (R&D)
IT – Development and Design
Civil Protection and Emergency Planning
Technology- and Product development
County
Oslo
How to apply

Etterretningstjenestens oppdrag er å avdekke hva eller hvem som truer Norge og Norges interesser og på den måten bidra til vern av Norge. For å lykkes må vi blant annet skaffe oss tilgang til informasjon. Dette gjør vi ved bruk av ulike metoder og teknikker. En av metodene kaller vi offensive cyberoperasjoner.

Etterretningstjenesten lyser for nå ut faste stillinger til «Talentprogram Cyberoperasjoner» for 2021. De som er kvalifisert vil få et heltidskurs i offensive cyberoperasjoner før de starter sin operative tjeneste. Kurset starter i august 2021.

Målet er å utvikle de ferdighetene som trengs for å utføre offensive cyberoperasjoner. Kurset vil gi kompetanse innen fokusområder som reverse engineering, pen-testing, kryptologi, sårbarhetsanalyse, nettverk, sikkerhetsarkitektur og programmering. Du kan lese mer om Talentprogram Cyberoperasjoner her.

Som medarbeider i Etterretningstjenesten vil du aktivt bidra i gjennomføring og utvikling av våre cyberoperasjoner. Vårt fagmiljø kjennetegnes av svært høy kompetanse og et sterkt engasjement for fagfeltet.

Kvalifikasjoner

  • Du har sterk interesse for ett eller flere av kursets fokusområder. Du ønsker hele tiden å bli bedre. Du liker for eksempel å sette deg dypt inn i hvordan teknologi egentlig fungerer og «knekke koder». Kanskje har du også brukt tid på CTF-utfordringer.
  • Du har ferdigheter innen ett eller flere av kursets fokusområder.
  • Vi ser etter mennesker med potensial. Du trenger altså ikke å føle deg som kompetent innen offensive cyberoperasjoner – det blir du hos oss.

Det er ønskelig, men ikke et krav at du har:

  • Relevant utdanning for eksempel innen informasjonssikkerhet eller informatikk.
  • Relevant arbeidserfaring for eksempel innen reverse engineering, pen-testing, sårbarhetsanalyse, systemadministrasjon eller programmering.

Særskilte krav

 

  • Søkerne må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering, og det presiseres at man ikke kan inneha annet statsborgerskap enn norsk ved ansettelse.
  • Det er et krav om bestått kurs for å kunne stå i stillingen.  

Personlige egenskaper

  • Problemløsning og læring Du har en god evne til å forstå komplekse problemer, samt raskt kan lære deg det du trenger for å forstå problemet bedre.
  • Læringsvilje og nysgjerrig Du ønsker å bli svært god i en del av fagfeltet, men samtidig er åpen for å bruke tid på å forstå omkringliggende tematikk.
  • Risikovurdering og dømmekraft På grunn av vår unike operative hverdag, setter vi risikovurdering og grundighet høyt.
  • Selvstendighet og samhandling  Jobben krever at man i stor grad er villig til å jobbe selvstendig med utfordringene man står overfor. Det vil være god tilgang på engasjerte eksperter innen det meste, så samhandling og støtte er en del av vår kultur, men store deler av gåten vil du løse selvstendig.
  • Initiativ og gjennomføringsevne Du tar initiativ til nye idéer, konkretiserer og gjøre dem anvendbare. Du viser gjennomføringskraft når du jobber med utfordrende problemstillinger.
Education
Applied Computer Science
Computer Engineering
Computer Science
Digital Business Development
Digital Infrastructure and Cyber Security
Digital Collaboration
Electronics Systems Design and Innovation
Computational Colour and Spectral Imaging (COSI)
Physics
Physics and Mathematics
Industrial Cybernetics
Information Technology
Information Security
Informatics
Engineering and ICT
Embedded Computing Systems
Kybernetikk og Robotikk
Cybernetics and Robotics
Marine and Maritime Intelligent Robotics
Mathematical Sciences
Materials Science and Engineering
Nanotechnology
Programming
Security and Cloud Computing
Simulation and Visualization
Webdesign