Sommerhilsen 2014

"Jobben har blant annet gitt meg innblikk i hvordan man jobber tverrfaglig i større prosjekter."

Kim og Alexander hadde begge spennende sommerjobber i 2014. Husk å se etter årets sommerjobb på NTNU Bridge!

Sommerjobb i COWI

Navn: Kim Allgot
Studie: Energi og miljø, spesialisering innen elektrisk energiteknikk og smarte nett.

Hvor har du sommerjobb? Jeg jobber for det rådgivende ingeniørselskapet COWI i Oslo. Her jobber jeg i elektroavdelingen og er en del av deres sykehusteam.

Hvordan fikk du jobben? Jeg bommet litt med egne notater i kalenderen, så søknadsfristen hadde gått ut og utlysningstekstene var ikke lenger på nett. Jeg sendte derfor en åpen søknad til den ansvarlige for sommerprogrammet for studentene i COWI, COWItry, hvor jeg beskrev min utdannelse og tidligere erfaring. Jeg ble kalt inn til telefonintervju og fikk tilbud om sommerjobb om lag en uke etter intervjuet. Jeg er usikker på om dette er en fremgangsmåte jeg vil anbefale for andre, da jeg visste lite om oppgavene før intervjuet og derfor ikke fikk forberedt meg, men det viser at det finnes flere måter enn bare å gå gjennom de tradisjonelle kanalene.

Hva gjør du i sommerjobben? Jeg jobber i elektroavdelingens sykehusteam. Der jobber jeg med strømforsyning til kritiske områder på sykehus hvor det ikke under noen omstendigheter skal kunne oppstå strømbrudd, slik som f.eks. operasjonsstuer. Det dreier seg om redundante backupsystemer (dobbel UPS), design og overvåkning av disse. Kortslutningsberegninger for å bestemme størrelser på komponentene i systemet, utarbeide tekniske tegninger, beskrivelser mm. Prosjektet jeg jobber med nå erRadiumhospitalet i Oslo, hvor vi jobber med detaljprosjektering før våre beskrivelser og design skal ut på anbudsrunde til entreprenører mot slutten av sommeren.

Jeg har ingen bakgrunn fra lavspenningssystemer tidligere eller elektroinstallasjoner i bygninger da utdannelsen har dreid seg om høyspenning, men kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom fire år på sivilingeniørstudiet gjør at jeg lett kan sette meg inn i andre problemstillinger enn hva jeg har vært borti i løpet av studiet.
Jobben har blant annet gitt meg innblikk i hvordan man jobber tverrfaglig i større prosjekter, og at det er viktig å være obs på andre faggruppers prioriteringer og å samarbeide på tvers. Man bygger ikke sykehus bare ved bruk av elektroingeniører eller byggingeniører..

Sommerhilsen fra Kim: Jeg ser frem til resten av min tid her i COWI, og krysser fingrene for en flott sommer!

Sommerjobb hos Opera Software ASA

Navn: Alexander Fosseidbråten
Studie: Industriell Økonomi og teknologiledelse med fordypning i datateknikk, ferdig med 3.år.

Hvor har du sommerjobb? Jeg jobber hos norske Opera Software ASA, i hovedkvarteret basert i Oslo. Operas nettlesere er noen av de mest brukte norske produktene i verden med mer enn 350 millioner personer som anvender en av våre nettlesere, hver eneste måned. Det er et skarpt fokus på å både senke terskelen for nett-tilgang der det er dårlig dekning som i deler av Asia, Afrika og Sør Amerika, samt redusere dataforbruket i tungt belastede nettverk.

Hvordan fikk du jobben? Jeg søkte sommerjobb hos Markedsføring og PR i Opera tidlig i vår. Ettersom jeg var på utveksling ved UCSD i San Diego, USA for skoleåret 2013-14 ble det mye scanning av CV-er og andre dokumenter samt noen festlige Skype-intervjuer klokken to om natten. Rundt mars - april fikk jeg mulighet til å signere kontrakt og NDA (taushetsplikt), og dermed var sommerjobben sikret.

Hva gjør du i sommerjobben? Som “Corporate Communications, PR Intern”-tittelen tilsier, jobber jeg mye med forholdet mellom Opera Software og havet av mediakanalene rundt oss. Dette inkluderer store aviser som Wall Street Journal, Teknisk Ukeblad og andre temaorienterte magasiner som interesserer seg i IT, livsstil, eller bloggere som skriver om alt fra gadgets til reiseliv. Med unntak av det skandinaviske markedet som jeg har delansvar for, er det de lokale PR teamene på de andre kontinentene som er i bresjen overfor journalistene og det blir derfor mest administrerende arbeid og koordinering her i Oslo-kontoret.

To uker inn i sommerjobben har vi allerede hatt en kjempespennende global lansering av en etterlengtet oppdatering av Opera Mini til iOS (Som du bør teste ut allerede i dag, gratis i Apple App Store), samt ett av Norges største bedriftsoppkjøp der Opera kjøpte det amerikanske firmaet AdColony. Å få være med og ta del i PR prosessen bak slike begivenheter er artig og utfordrende.

Sommerhilsen fra Alexander: Jeg håper alle har en kjempefin sommer uansett om den brukes til jobb eller reise, og gleder meg til å se alle sammen i Bartebyen i august.