Kategorier
Diverse EndNote Kurs

EndNote nettkurs /online course

NTNU Universitetsbiblioteket og UiT Norges arktiske universitet har laget et EndNote-kurs som nå er tilgjengelig i Læringsportalen. Dette er et nettkurs som du kan slå opp i eller gå gjennom når det passer for deg.

Det vil snart komme nye kurs også i Det virtuelle biblioteket, både EndNote og andre nyttige kurs.

——————————————————————————————————————-

NTNU University Library and UiT The Arctic University of Norway have created an online EndNote course which is now available in the Learning Portal.

There will soon be new courses in The virtual library as well, both EndNote and other useful courses.

Kategorier
Diverse

Nyheter fra Orbis / News from Orbis

Orbis er en bedriftsdatabase med finansiell informasjon om børsnoterte og unoterte selskaper fra hele verden.

I Orbis er det nå lagt til 1,8 millioner selskaper fra USA. Dette er for det meste små og mellomstore selskaper. Juridiske hendelser som gjelder USA, er beriket med konkursdetaljer (saksnummer, dommer, advokat og datoer). Enheter som er registrert som Broker/Dealer flagges med SEC (trusted Brokers/Dealers).

Kina: Finansielle data, oppgitt av selskapene selv, er lagt til for 2 millioner selskaper. Til sammen inneholder Orbis nå denne typen finansielle data fra 20 millioner selskaper.

Det er lagt til 2 millioner enkeltmannsforetak fra Brasil og 600 000 fra Peru.

For Luxembourg er det lagt til 20 000 selskaper. Kvaliteten på data fra Luxembourg er elles forbedret med detaljerte finansielle og juridiske statuser og personinformasjon.  

Ellers er det lagt til selskaper fra Sør-Korea, Malaysia, Georgia, Egypt, Oman, Algerie, Bolivia og Uruguay.

Spørsmål? Kontakt liv.i.lamoy@ntnu.no

News from Orbis

Orbis is a company database with financial information on both listed and unlisted companies worldwide.  

1.8 million entities from USA are added to Orbis, mainly small and medium sized companies. Legal events are enriched with bankruptcy details (case numbers, judge, attorney, dates). Entities registered as Broker/Dealer will be flagged with the SEC. 

For China are self-disclosed financials added for 2 million entities (totally in Orbis are now 20 million Chinese companies with self-disclosed financial data). 

2 million sole proprietorships added and for Brazil and 600,000, mainly sole traders, from Peru. 

Luxembourg: 20,000 entities added, and the quality of Luxembourg coverage is enhanced with detailed financials, legal statuses, and people data.

Company coverage is increased for South-Korea, Malaysia, Georgia, Egypt, Oman, Algeria, Bolivia And Uruguay by 165,000.

Questions? Please contact liv.i.lamoy@ntnu.no

Kategorier
Diverse

Benytt bibliotekets digitale tjenester

Benytt bibliotekets digitale tjenester

Som ledd i tiltakene for hindring av koronasmitte holder alle NTNUs bibliotek stengt fom 12. mars. Det utleveres ikke fysisk materiale og innlevering av bøker vil ikke bli mottatt. Det sendes ikke ut purringer.

Benytt bibliotekets digitale tjenester.

De fleste av bibliotekets databaser på økonomiområdet er tilgjengelig hjemmefra ved bruk av VPN.  Masterstudenter (og ansatte) som trenger tilgang til Eikon/Datastream for uthenting av data kan ta kontakt med Liv Inger Lamøy på epost: liv.i.lamoy@ntnu.no .

Du får tilgang til Proff Forvalt her.

Kontakt oss

Bibliotekets ansatte har nå hjemmekontor, men det er mulig å kontakte oss via epost:

Økonomibiblioteket : okonomibib@ub.ntnu.no , Tlf: 73 55 99 55
           

Trenger du veiledning? Ta kontakt med oss på e-post, så svarer vi deg per e-post eller finner tid for onlinemøte.

Oppdatert informasjon

Denne meldinga er oppdatert 31.03.2020 med ny info. Endringer vil kunne forekomme. Vi oppfordrer alle til å holde seg orientert på koronastatus for NTNU og hva som skjer fremover.

Følg oss også på Innsida, på kanalen «Nytt fra Universitetsbiblioteket».

Kategorier
Diverse UBrss

Har du spørsmål? / Do you have questions?

English text below

 

I skranken på biblioteket kan vi svare på mange av dem!

Kanskje lurer du på hvordan du:

Kategorier
Publisering Tidsskrifter UBrss

Academic Journal Guide 2018

2018-utgaven av ABS Academic Journal Guide er sluppet. Guiden utgis av Chartered Association of Business Schools og går også under navnet ABS-guiden.

Academic Journal Guide er en oversikt over det som blir vurdert som de mest sentrale tidsskriftene for publisering av forskning innen økonomi og ledelse. Metodologi og kvalitetsinndeling er beskrevet her. 2018-utgaven har 1565 innførsler og har økt med 180 tidsskrifter siden forrige utgave som kom i 2015.

Alle kan få tilgang til guiden, men det kreves at man oppretter en profil først.

Kategorier
Databaser UBrss

OPEN ACCESS fra Cambridge University press

Cambridge University press er et kjent og anerkjent forlag.

I Register over vitenskapelige publiseringskanaler hos
Norsk Senter for forskningsdata
er det rangert som et nivå 2-forlag.

 

Forlaget har mange e-bøker, tidsskrifter og artikler åpent tilgjengelig på Internett, Open Access.

Ta en titt her.

 

Her er noen eksempler på e-bøker:

 


 

 

Kategorier
Statistikk UBrss

Nettsidene til Statistisk Sentralbyrå

Statistisk Sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å utarbeide og spre statistikk om det norske samfunnet, og nettsidene er et godt utgangspunkt for å finne statistikk.

Sidene gir deg mange muligheter. Et eksempel er Statistikkbanken.
Statistikkbanken inneholder detaljerte tabeller innen mange ulike statistikkområder, med tidsserier. Du kan lage egne utvalg av tallene og lagre disse i flere filformater.

Navnesøk, Priskalkulator, og Kommunefakta er andre populære databaser.

Kostra er betegnelsen for Kommune-Stat-Rapportering og gir styringsinformasjon om ressursinnsatsen, prioriteringer og måloppnåelse i kommuner, bydeler og fylkeskommuner.
Du finner detaljert statistikk om kommunal virksomhet.

 

«Dette er Norge 2017» er et eksempel på en publikasjon som SSB gir ut.
Heftet presenterer tall fra en rekke områder og prøver å gi et overblikk over det norske samfunnet og utviklingen de siste årene. «Dette er Norge 2017» består av tekst, tabeller og figurer og skal være lett å lese og forstå.

Ta deg tid til å prøve ut mulighetene på disse nettsidene.
Du finner garantert noe spennende!

SSB har egen informasjonstjeneste som svarer på spørsmål om statistikk.
De hjelper deg med å finne fram på nettsidene, eller setter deg i kontakt med riktig fagperson.

 

 

 

 

Kategorier
BibTex EndNote Kurs

Få hjelp med kildene – ta et kurs i EndNote eller BibTex

Når du skriver oppgave er det mye å tenke på. Biblioteket har verktøy som hjelper deg å holde oversikt over kildene dine, og som hjelper deg med å lage korrekte henvisninger og litteraturlister. Ikke kast bort tiden, lær deg EndNote eller BibTex først som sist!

EndNote er referanseverktøy som lar deg lagre og organisere litteraturreferanser i en personlig database, og sette inn referanser i tekstdokument (Word).

Studenter og ansatte ved NTNU kan installere EndNote gratis siden NTNU har kjøpt inn institusjonslisens.

Bruker du LaTeX, er BibTex tingen for deg. BibTex er et referanseverktøy som benyttes sammen med LaTeX for å sette inn referanser på riktig plass i løpende tekst, og som lager referanseliste med valgt stil i slutten av dokumentet.

Informasjon og påmelding til våre EndNote- og BibLaTex-kurs finner du på kurssiden. Det er kurs både på Gløshaugen og Handelshøyskolen, scroll nedover på siden for å finne datoer.

Kategorier
Databaser Litteratursøk Studier

Å finne bedriftsinformasjon (norske selskaper)

Bedriftsøkonomiens hovedstudieobjekt er bedrifter; å skaffe gode data om bedrifter er essensielt. Bedriftsinformasjon er opplysninger om for eksempel bedriftens størrelse, når bedriften ble etablert, hvem som eier den, hvem som sitter i styret og hvordan bedriften presterer; målt i eksempelvis omsetning, overskudd, patenter og/eller antall produkter.

Big data
Finn bedriftsinformasjon i UBs databaser.

Hvordan finner du denne typen informasjon?

Vi vil her se på aktuelle ressurser for å finne informasjon om norske bedrifter. Dataene du henter ut er sekundærdata, dvs. informasjon andre har samlet inn og tilgjengeliggjort (du har ikke selv vært i direkte kontakt med bedriften).

Du får tilgang til ressursene fra denne sida. Der ligger også veiledninger og informasjon om eventuell pålogging.

1. Åpent tilgjengelige ressurser

  • Brønnøysundregistrene – brreg.no
    Brønnøysundregistrene er Norges sentrale registeretat med ansvar for flere statlige registre, blant annet Enhetsregisteret, Foretaksregisteret og Regnskapsregisteret, og gir sentral informasjon om bedrifter i Norge.
  • Lovdata
    Lover og forskrifter er ofte del av rammebetingelsene for bedriften, ta gjerne en titt på regelverket bedriften er underlagt.
  • Selskapets egne nettsider
    Husk å sjekke selskapets egne nettsider! Her kan du finne informasjon om styremedlemmer, daglig leder og andre ansatte i bedriften, du kan finne visjon, mål og planer, du kan finne årsrapporter m.m. Typisk har selskapene en «Om oss»-side hvor du finner slik informasjon. NB! Skru på den kritiske sansen når du bruker informasjon direkte fra selskapet. Dersom de sier «Vi er best på…», «Vi er størst på…» eller lignende, undersøk at dette faktisk stemmer.
  • LinkedIn
    LinkedIn kan brukes til å finne informasjon om sentrale personer.
  • oslobors.no
    For norske, børsnoterte selskaper gir Oslo Børs sine nettsider informasjon om selskapet slik som aksjekurs i nåtid og historisk, meldinger og rapporter.

2. Betalingsbaser (tilgang når du er på NTNUs nett, VPN eller via pålogging) 

  • Proff Forvalt Pluss
    Proff samler inn data om selskaper fra mange ulike kilder og tilgjengeliggjør disse i sin database. Du må logge på for å få tilgang. Her finner du kreditt- og markedsinformasjon om alle norske selskaper (aktive og passive, børsnoterte og ikke børsnoterte). Du finner regnskapstall, også historiske, med mulighet for eksport til Excel. Videre er en rekke opplysninger om bransje, styret, eierskap, antall ansatte m.m. registrert. I Proff kan du også sammenligne bedrifter gjennom segmenteringsmodulen og analysemodulen (konkurrentanalyse og regnskapsanalyse).
  • Retriever ATEKST
    I ATEKST finner du fullstendige arkiv for svært mange norske aviser, lokale og nasjonale. Her kan du finne verdifull informasjon om selskaper og deres ansatte. Hvilke planer har de fremover, hvordan er markedet de opererer i i dag, hvem er den nye daglige lederen, etc.
  • Oria
    Oria er bibliotekets hovedbase med oversikt over bøker, artikler, studentoppgaver og en rekke annet materiale, elektronisk og i papir. Kan hende er det skrevet bøker om bedriften – eller en studentoppgave. Husk fanen «Norske fagbibliotek» om du ikke finner noe ved NTNU.

På denne sida finner du flere anbefalte databaser, og husk at du alltid kan kontakte biblioteket om du har spørsmål om hvordan du finner bedriftsinformasjon!

 

 

 

Kategorier
Databaser

Få veiledning i finansdatabaser ved Biblioteket Handelshøyskolen i Trondheim

Handelshøyskolen i Trondheim, NTNU Universitetsbiblioteket, NTNU University Library Nils Kristian Eikeland/NTNU (CC BY-SA 3.0)
Handelshøyskolen i Trondheim, NTNU Universitetsbiblioteket, NTNU University Library
Nils Kristian Eikeland/NTNU (CC BY-SA 3.0)

Ved Biblioteket Handelshøyskolen er den faste veiledningen i finansdatabasene CRSP, Compustat og DataStream i gang! Veileder er på plass mandager og onsdager kl. 11-13 fra onsdag 28. september.

Compustat gir tilgang til omfattende markeds- og finansiell informasjon med aktive og inaktive bedrifter fra hele verden, også historiske data. Tilgang til Compustat Global og North America via Research Insight.

CRSP 1925 US Stock Database inneholder historisk prisinformasjon og corporate actions fra NYSE, NASDAQ, Amex og Arca, helt tilbake til 1925.

Datastream inneholder finansielle data, bedrifts- og markedsinformasjon for selskaper over hele verden. I tillegg tidsserier fra flere millioner globale finasielle instrumenter, verdipapirer og indikatorer for ulike aktivaklasser. Integreres gjennom add-ins med Excel, Powerpoint og Word.