Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie og helsefag

Ny database med psykologiske tester

Universitetsbiblioteket kan nå tilby tilgang til APAs PsycTESTS, en database med et vidt spekter av psykologiske tester.

En person kjører en test eller intervju av en ungdom

I PsycTESTS kan du finne tester for både for både forsking og klinisk virksomhet; fra arbeidslivstester, personlighetstester, studenttester, til intelligenstester og ulike tester av kognitiv funksjon og utvikling etc.

Fra en beskjeden start i 2011 med 2,200 titler, har databasen økt til i overkant av 50 000 titler per dags dato. Her kan du finne både klassiske verktøy og nyere tester som er utviklet til forskning men ikke er gjort kommersielt tilgjengelig enda. Databasen er tilgjengelig på over 40 ulike språk.

Søk på test eller tema

Du kan søke både på en bestemt test eller et tema. Testene er delt inn i fire hovedkategorier med undergrupper, men disse er ganske store, så det beste er å søke på tema.

Hver tittel har opplysninger om forfatter og beskrivelse av testen. Selve testen er i PDF- eller multimedie-format. Her er også en henvisning til minst en artikkel som beskriver utviklingen av testen, samt vurdering eller bruk av verktøyet. Andre nyttige vedlegg som f. eks. instruksjon, svarark, scoring guide etc, kan også følge med.

For flere artikler om en test, f.eks. om oversettelse eller evaluering av testen, må du søke i PubMed, PsycINFO eller en annen artikkelbase.

Hvordan finne databasen?

Foreløpig er basen bare tilgjengelig ved å søke på «PsycTESTS» i Oria.no, men den vil etterhvert komme på den nye databaselista som er under arbeid.

Inntil videre har vi derfor lagt til databasen til «Snarveier» i høyremenyen her på fagsiden.

Mer informasjon om PsycTESTS på APAs hjemmeside.

Spørsmål?

Ved spørsmål om litteratursøk/søk i databaser kontakt biblioteket på post@bmh.ntnu.no.

Se også vår oversikt over aktuelle kurs.

Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.