Nyheter og fagressurser for medisin, sykepleie, helse og omsorgsfag

Høstens lynkurs!

Har du det for travelt til å være med på lange kurs, men trenger mer kunnskap om å søke etter litteratur og å bruke nettressurser og verktøy? Løsningen kan være å delta på bibliotekets lynkurs!

Kursene vil foregå på bibliotekets kursrom i Kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital, KS21, én gang pr. måned. Ingen påmelding – det er bare å møte opp, med eller uten egen PC. Kursene foregår på forskjellige ukedager, men alltid fra kl. 10.00-10.30.

Følgende står på programmet i høst:
Tirsdag 5. september: Oria Et kort introduksjonskurs for deg som ønsker en innføring i søkeverktøyet Oria. Du lærer å søke etter ulike kildetyper og hvordan du bruker Min konto for å bestille, fornye, reservere og holde oversikt over dine lån.

Fredag 20. oktober: Global helse – hvordan finne studier fra spesifikke geografiske områder. Her får du en innføring i hva du bør vite om geografi og forskning, om nyttige søkekilder og hvordan du bruker dem.

Tirsdag 14. november: Referer riktig – om å forstå og bruke referanser i skriving. Vi gjennomgår praktiske eksempler på riktig referering og valg av referansestil og avslutter med en Kahoot.

Tirsdag 12. desember: Fagprosedyrer – hvem lager de, hvor finnes de og hva bør du være kritisk til? Her klargjøres forskjellen på prosedyrer og retningslinjer og du får du en innføring i hvordan du søker etter oppdaterte fagprosedyrer i din kliniske hverdag.

Velkommen på kurs!

 

Stikkord: ,

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Topp