Nyheter om kilder, arrangementer og historisk materiale

Hei slektsforsker! Nye bøker om slekter og slektsforskning 2017-2018

av 7. august 2018 i Slektshistorie, UBrss med Ingen kommentarer

Er du interessert i slekten din? Hvem de var, hvor de kom fra, hva slags liv de levde, hvilke kår de hadde? Gunnerusbibliotekets samling av slektslitteratur er blant landets største, og et naturlig valg for slektsforskere, spesielt i Trondheim. Biblioteket ser det som sin oppgave å oppbevare alle norske trykk om emnet, som for eksempel slektstavler, veiledninger, bøker og tidsskrifter. Det har alle norske bygdebøker og slektsbøker, håndbøker i hvordan man leser gotisk skrift, jubileumsbøker, heraldisk litteratur, oppslagsverker om forskjellige yrker og embeter, geistlige, etc. Husk at det finnes tusenvis av bøker som ikke er digitalisert. Biblioteket startet i 1768, og er Norges eldste vitenskapelige bibliotek. Det er spennende å lese om tiden forfedrene våre levde i. Se også bibliotekets billeddatabase, www.gunnerus.no. Her kan du søke på slektsnavn, gårdsnavn, etc. Biblioteket har arkiver og manuskripter som kan ha stor slektshistorisk verdi nettopp for deg!

Hvordan finner du ut hvilke bøker vi har? Alle bøker kan finnes i bibliotekets database, www.oria.no, ved å søke på forfatter, slektsnavn, tittel. Søk på «slekten» og slektsnavnet, og du får alle bøker som handler om slekten. Alle, også du som er ny i slektsforskning, anbefales å sjekke alle opplysninger i bøkene mot kirkebøker, etc. Jo lenger tilbake i tid man går, jo vanskeligere er det å finne kvalitetssikre kilder. Vær derfor varsom med å overta slektsforskningsresultater som du selv ikke har sjekket i primærkildene. Best er kilder skrevet på det aktuelle tidspunktet for din ane. Les våre historiske bøker og artikler, benytt Norsk slektshistorisk tidsskrift utgitt av Norsk slektshistorisk forening, og historielagsårbøker. Hvis du ønsker fellesskap med andre slektsforskere, bli medlem av Norsk slektshistorisk forening eller Slekt og data.

Velkommen til Gunnerusbiblioteket!

Klikk på lenken : Slektshistoriske bøker 2017-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkord:

Om forfatteren

Om forfatteren: Sølvi Løchen. Universitetsbibliotekar ved NTNU Gunnerusbiblioteket. Ansvarlig for lokal- og slektshistorie og jobber med formidling av bibliotekets historiske kilder. .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Topp