Nyheter om kilder, arrangementer og historisk materiale

Ny fylkeshistorie utgitt; Nordlands historie b.1-3

Dette omfattende 3-bindsverket ble utgitt desember 2015. For første gang gis det her en samlet fremstilling av Nordlands historie. 3-bindsverket er tiltalende med fine gjenstands- og landskapsbilder, kart, portretter og gjengivelser av gamle dokumenter. Vi får historien om krisetider og velmaktsfolk. På bred basis får vi landsdelens historie innen kultur, næringsveier og befolkning. Samenes historie er en viktig del av framstillingen.

Forfatterne er historikere og arkeologer ansatt ved museer, DKNVS og universiteter.

Nordland_b1 Nordland_b2_2 Nordland_b_3

Bind 1: «Før 1600. Håløygriket» av Eirin Holberg og Merete Røskaft

Bind 2: «1600-1900. I amtmandens dager» av Alan Hutchinson og Åsa Elstad

Bind 3: «Etter 1900. Det moderne fylket» av Harald Rinde

Verket kan bestilles fra Gunnerusbiblioteket på oria.no .

Om forfatteren

Om forfatteren: Sølvi Løchen. Universitetsbibliotekar ved NTNU Gunnerusbiblioteket. Ansvarlig for lokal- og slektshistorie og jobber med formidling av bibliotekets historiske kilder. .

Abonner

Hvis du likte dette, se relaterte innlegg og aktiviteter.